About me

My photo
Sabah, Malaysia
assalamualikum... nothing much to say... blog ne just for my personal anything yg nunu share kat cni just my life... if my blog disturb ur self, so please go away.. i dont need ur in my life!!!

Thursday, May 9, 2013

Luahan pada.... MALAYSIA

assalamualikum dan salam 1 malaysia .......

sedey :( gembira :) xda prasan ;|

sejak berbulan2 yang lalu negara kita ne penuh ngan cerita propa sana propa sini fakta sana fakta sini...kekadang da malas pown ad...tpi bila kita tak amik taw ttg hal negara kita sdn ...wat pa jadi rakyat Malaysian kn.... so sy amik peranan itu jadi perhatikn pa terjadi ...

bermula dgn isu pembuburan ... agak lewat kot d laksanakan smpi org pown bernula nak salah kan itu salah kan ini..... selepas da bubar bermula la kempen utk PRU 13 ... waaahh konfom btmbh bnyk dosa time2 gini ...ye la bnyk ceta lgy unsur LUCAH ...adoi x der modal len ker ? pls nxt time kempen pasal ISU EKONOMI..Isu RAKYAT ... BUKAN !!! ISU DAPATKAN CD LUCAH .... OR CERITA LUCAH BERSAMA RAKYAT ATAU TONTON BLUE BERSAMA dr umur 5thn bole tgk da coz its PUBLIC!!!!

HELO!!!  ak bukan nak pihak pd sesatu parti sahja tp kena tgk la keadan negara mcm mn sbb ak pown mengundi BN utk parlimen aku :) tgk la pemimpin dia cm mn sngt perhatin uke...SEMPORNA maju da ade kolej..jalan pown da uke ...air? dnt wory da PECAH TANAH juga sblm PRU13 artu ehhehe   ... yg PENTING!!! cara pemimpin itu MELAKSANAKAN TAGGUNGjAWAB nya..bukan mengharap atas nama da menang pastu goyang kaki bg wakil sana sini .... peruntukan yang x sampai....... s

lg isu semasa PRU13 ...actualy SUMPAH! sy x pena dftar mn2 ... bukan pe asik lupa tp tup2 cek by SMS sy pemilih berdaftar ... hurmmm sy ketinggalan zaman ker...smpi skunk perdaftaran secara pemilih secara AUTOMATIK??? its uke sy tetap jalan tggjwab saya dan SAYA MEMILIH MENGUNDI..... now sy memilih pada sifat kepimpinannya bukan pada men pangkah jak.... sbb ne masa depan negara kita .... melalui pemimpin kita la bole memajukn sesuatu negara.... tp bukan kerajan yg bg REZEKI ..... ALLAH swt pemberi rezeki TETAP kita..... :)


lg isu BLACK 505 , iatu semalam bila DSAI membuat perhimpunan d stadium KELANA JAYA... wow!! im proud sbb MALAYSIAN bergabung ...so napa nak pertikaikn lg . kunun negara len TEPUK TGN tgk negara kita bergaduh WTH!! sy dr jau le nmpk sifat mereka yg join tu ...semangat bersatu lebih tinggi dr korang yg mencanang menjatuhkan kaum2 len.... negara kita mn lebeh ramai ISLAM kn ...MELAYU kn ..nape nak takut.... tp agama len kita  le pinggirkn sbb kita NEGARA demokrasi Negara yg aman... sy cukup bangga dengan MALAYSIAN yg ada d KELANA JAYA SEMALAM.....  bukan bwk wrga luar utk mengundi ...adoiiii!!!! harap2 la isu2 sume ne setle

sekian terima kasih ...jgn gadu2 utk malaysia

cayank tak??