About me

My photo
Sabah, Malaysia
assalamualikum... nothing much to say... blog ne just for my personal anything yg nunu share kat cni just my life... if my blog disturb ur self, so please go away.. i dont need ur in my life!!!

Friday, October 25, 2013

M.A.G.I.C!!



Kalau saya ada magic kan BeSh!!! hurmmm angan2 Kejap la ........ ting Ting

Kalau sya ada magic sy mau setlekn masalah saya dengan skali jak .... ting ting......!!!
ahahha tp itu semua mustahil ....Allah swt bagi cabaran utk setiap umat nya tuk mengenaliNya... untuk dekat padaNYA ...  


Hye i'm NUNU and I'm back here


assalamualikum...... morning long time no see ... now sy suda rindukan blog saya atas dasar apa yg sy pendam selama... kekadang tidak semua boleh kita cakap kepada orang yang tidak memahami diri kita , sebab mereka bukan diri kita kan ?? btul kn pa ak ckp ne...

now time myibukn diri dengan blog telah kembali !!! and i feel exicted yoo0o0o.... blog salah satu kawan sy tuk sy meluahkan ..


d point is # dulu ku di sayang sekarang ku d tendang- tendang .... 


#sy stdy dulu kasi cantik ne blog k bru saya updated :) aigosss

Saturday, June 15, 2013

Tak suka!!! Tak suka!!!

Uke yg ne mmg part aku x suka, sngt x suka sedet pown ada. . .  Marah :-| lg la ada! !!!!!!! Xcited da tetiba  HAMPEH!!!!!! Hurmmmm sabar jer la hatiii . . .   ingat ko bukan sapa2 lg . . So org bole wat sesuka ati asalkan jgn diperbodohkan lg!!!!!! Xper la jimat jugak aku kan . . .  huhuhuhu

Uke time for happy dlm hati sngt geraaaammmmmmm

Sunday, June 2, 2013

My truly life

Life is Life . . .  Yang sentiasa berputar seperti roda walaupun tidak pada bentuk asalnya . Kekadang kita di bawah kekadang kita di atas , namun semua itu harus d lalui dgn ketabahan . Bukan aku mengaibkan diriku utk di jadikan cerita , tapi aku ingin meluahkan apa yang tidak terpendam. Aku seorang wanita bukan nya seorang budak perempuan dengan tocang rambut makan gula2 , aku berumur 28 tahun yang d keliling kawan sekolah yang hidup lengkap sebagai wanita , meriah dengan anak2 mereka, hidup dengan asam garam kehidupan yang sebenar. Kawan2 yang telah berjaya memilik aset sendiri . . Syukur alhamdullilah buat mereka. . .  Aku percaya satu hari nnt InsyaALLAH aku pasti seperti mereka. .  Life must go on . . 

Thursday, May 9, 2013

Luahan pada.... MALAYSIA

assalamualikum dan salam 1 malaysia .......

sedey :( gembira :) xda prasan ;|

sejak berbulan2 yang lalu negara kita ne penuh ngan cerita propa sana propa sini fakta sana fakta sini...kekadang da malas pown ad...tpi bila kita tak amik taw ttg hal negara kita sdn ...wat pa jadi rakyat Malaysian kn.... so sy amik peranan itu jadi perhatikn pa terjadi ...

bermula dgn isu pembuburan ... agak lewat kot d laksanakan smpi org pown bernula nak salah kan itu salah kan ini..... selepas da bubar bermula la kempen utk PRU 13 ... waaahh konfom btmbh bnyk dosa time2 gini ...ye la bnyk ceta lgy unsur LUCAH ...adoi x der modal len ker ? pls nxt time kempen pasal ISU EKONOMI..Isu RAKYAT ... BUKAN !!! ISU DAPATKAN CD LUCAH .... OR CERITA LUCAH BERSAMA RAKYAT ATAU TONTON BLUE BERSAMA dr umur 5thn bole tgk da coz its PUBLIC!!!!

HELO!!!  ak bukan nak pihak pd sesatu parti sahja tp kena tgk la keadan negara mcm mn sbb ak pown mengundi BN utk parlimen aku :) tgk la pemimpin dia cm mn sngt perhatin uke...SEMPORNA maju da ade kolej..jalan pown da uke ...air? dnt wory da PECAH TANAH juga sblm PRU13 artu ehhehe   ... yg PENTING!!! cara pemimpin itu MELAKSANAKAN TAGGUNGjAWAB nya..bukan mengharap atas nama da menang pastu goyang kaki bg wakil sana sini .... peruntukan yang x sampai....... s

lg isu semasa PRU13 ...actualy SUMPAH! sy x pena dftar mn2 ... bukan pe asik lupa tp tup2 cek by SMS sy pemilih berdaftar ... hurmmm sy ketinggalan zaman ker...smpi skunk perdaftaran secara pemilih secara AUTOMATIK??? its uke sy tetap jalan tggjwab saya dan SAYA MEMILIH MENGUNDI..... now sy memilih pada sifat kepimpinannya bukan pada men pangkah jak.... sbb ne masa depan negara kita .... melalui pemimpin kita la bole memajukn sesuatu negara.... tp bukan kerajan yg bg REZEKI ..... ALLAH swt pemberi rezeki TETAP kita..... :)


lg isu BLACK 505 , iatu semalam bila DSAI membuat perhimpunan d stadium KELANA JAYA... wow!! im proud sbb MALAYSIAN bergabung ...so napa nak pertikaikn lg . kunun negara len TEPUK TGN tgk negara kita bergaduh WTH!! sy dr jau le nmpk sifat mereka yg join tu ...semangat bersatu lebih tinggi dr korang yg mencanang menjatuhkan kaum2 len.... negara kita mn lebeh ramai ISLAM kn ...MELAYU kn ..nape nak takut.... tp agama len kita  le pinggirkn sbb kita NEGARA demokrasi Negara yg aman... sy cukup bangga dengan MALAYSIAN yg ada d KELANA JAYA SEMALAM.....  bukan bwk wrga luar utk mengundi ...adoiiii!!!! harap2 la isu2 sume ne setle

sekian terima kasih ...jgn gadu2 utk malaysia

Thursday, March 14, 2013

PURE MARINE COLLAGEN (PMC)


APA ITU PMC ? 



Ne la ketiga-tiga Rumpai Laut tu ..nmpk tak beza wrna dia :)

Sejenis tumbuhan herba yg tumbuh secara terapung di laut. Untuk kecantikan kulit dan kesihatan dalaman, mengurangkan risiko penyakit2 kronik kerana rumpai laut mempunyai byk kandungan mineral yg diperlukan badan manusia. PMC tnpa bahan kimia, perisa atau pengawet tiruan bagai, so dia memang xde kesan sampingan. 

KEBAIKAN KOLAGEN ASLI DARI RUMPAI LAUT KERING

  • -Melaraskan BERAT BADAN dan HORMON
  • -Peningkatan PAYUDARA
  • -Anti Bakteria
  • -Membuang TOKSIN
  • -Menghilangkan SEMBELIT
  • -Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension
  • -MENCANTIKKAN KULIT
  • -MELICIN dan MENEGANGKAN kulit serta PAYUDARA (anti penuaan)
  • -Memulihara sel-sel kulit mati (JERAWAT)
  • -Menormalkan fungsi kelenjar tiroid
  • -Memperbaiki masalah KULIT dan RAMBUT
  • -Mengurangkan KEDUTAN, TEMPAT HITAM, SELULIT dan JERAWAT juga RESDUNG
  • -Membantu meningkatkan METABOLISME
  • -Meningkatkan fungsi stomach 
  • -Membantu menghapuskan nefritis (radang buah pinggang), Arthritis (sendi tulang), basal
  • -Menguatkan saluran darah, mengurangkan penyakit sendi
  • -Meningkatkan PEREDARAN DARAH, dingin dan mencegah sakit bahu
  • -Berkesan bagi orang-orang yang telah sarcoma atau TUMOR
  • -SLIM UP abdomen dan PUNGGUNG anda, melembutkan kulit dan mengurangkan sakit pinggang
  • -Mencegah ANEMIA
  • -Mampu meningkatkan penghasilan SUSU IBU
  • -Memperbaiki masalah penglihatan dan batuk
  • -Mengisi rawan antara sendi, menguatkan tulang, sinews dan gamen serta lebih rendah sakit belakang dan sebagainya.
  • -Sesuai untuk ibu mengandung 6 bulan ke atas (2 sudu sahaja)
CARA PENYEDIAAN 

1. 100gm rumpai laut dibasuh 5-6 kali untuk hilangkan bau hanyir.. Rendam selama 5-6 jam sebelum direbus atau semalaman.
2. Setelah kembang, basuh sekali lagi dan rebus dengan 2.5 liter air (rumpai laut putih kuning) 2 liter untuk (rumpai laut purple)
3. Dengan api sederhana rebus selama 15 minit-30minit.  Bila sudah likat dan hancur boleh lah tutup api.
4. Sejukkan dahulu kemudian masukkan dalam bekas dan simpan dalam peti sejuk.

PERATURAN MAKAN
Waktu Pagi:
1. Semasa perut kosong selepas bangun tidur
2. Ambil 2-3 sudu besar jelly, masukkan ke dalam cawan.
3. Letak sedikit air suam, makan.
4. Kalau tak boleh makan begitu saja, bancuhkan dengan sedikit air milo, horlick, ribena, oren jus, letak sedikit air dan minum.
5. Selepas 1/2 jam barulah ambil sarapan pagi.
6. Elok diambil bersama vitamin C 1000mg selepas sarapan pagi.
Waktu Malam:
1. Sebelum tidur ambil 2-3 sudu besar jelly. 

ELAKKAN: 
Elakkan kaffein (teh, kopi, nescafe & minuman bergas)

PERHATIAN: 
Kanak-kanak bawah 2 tahun tidak boleh mengambil jelly ini. Wanita selepas bersalin dan Caesar.

PERATURAN:
Kanak-kanak 3 tahun ke atas: 1 sudu kecil (pagi/malam) (1x sehari)
Remaja: 1 sudu besar (pagi dan malam) (2x sehari)
Dewasa dan warga emas: 2-3 sudu besar (pagi dan malam) (2x sehari)

PRICE! PRICE! 
Rumpai Laut Kuning
(gred AA)
Harga 100gm : RM 7 / paket  (Pembelian 1- 9paket)
RM 5 (pembelian melebihi 10 paket)


Rumpai Laut Purple
(gred AAA)
Harga 100gm : RM 8/ paket (Pembelian 1- 9paket)
RM 6 (pembelian melebihi 10 paket)


Rumpai Laut Hijau
(gred AAAA)
Harga 100gm : RM 15 / paket (Pembelian 1- 9paket)
RM 10 (pembelian melebihi 10 paket)

**Tambahan kos pos RM 6 bg 100gm**

> KLU NAK SEKILO PUN BOLE PM SAYA UKE 

BELI BANYAK LAGI MURAH SY BAGI HARGA :) 


SESIAPA BERMINAT UNTUK MAKAN COLLAGEN RUMPAI LAUT SILA HUBUNGI SAYA 





 Cik Nunu - 0173770763 (SMS shja apa2 nnt saya cal balik ) 7.00 am - 9.00 pm sahaja 




Monday, February 25, 2013

AttentiOn!!! tick Tock tick Tock

Assalamualikum ....

miss my blog nowww sy ade entry bru dalam pala otak sy ...g pown kn smpena nak nak 11 tahun da ne ...

bukan umur sy ar 11 tahun tp .... sila rujuk yg ini ukeee yg blahhh KaNan ade 10 Yearss .. 11 monthss and 4 daYs ...

28022002 - in luv

28022003 - still in luv

28022004 - still in in luv la

28022004 - just fren ( no connection ) aHhaHahha mean da breakkkkk

28022010 - continue again u my BFF

28022011 - im in luv again ....

28022012 - luv luv more

28022013 - jeng jenggggg i'll updated on d date la


3 days more ....

Wednesday, January 9, 2013

Aku & Buku Baru

Assalamualikum & Selamat Tahun Baru

Yeahh tahun nie saya ada buku baru utk segala-gala nya ...


Kekadang ada benda yang kita x bole share d public mean d FB , Tweet  n blog ..  mmg trend skunk pe2 feel dorg mmg share public ..tp aku lebih suka tulis dalam buku ... sume ak pendam biar ak n buku jak yg tahu tnpa .. mlibatkan orang len ... Orang len tataw? biar la ... sbb oOrang len x sama pikir dia ngan apa yg kita pikir ... so better kita simpan kan ^_^

so harap buku ne selamat spjang tahun 2013 InsyaALLAH

Welkem Buku in my LIfe <3 nbsp="nbsp" p="p">
Hanya kau dan aku sahaja yang tahu cerita kita 

cayank tak??