About me

My photo
Sabah, Malaysia
assalamualikum... nothing much to say... blog ne just for my personal anything yg nunu share kat cni just my life... if my blog disturb ur self, so please go away.. i dont need ur in my life!!!

Monday, December 31, 2012

Last Day 2012 (^__^)


Assalamualikum... morning uoLsss

30.12.3012 (isnin) -

Syukur pada ALLAH s.w.t akhirnya kita lalui 2012 dengan izin-NYA.. alhamdullilah alhamdullilah
for me bnyk rintangan yang saya lalui dlm 2012 ne ...tp sume tu sy jadikan pengajaran yg berpengalaman utk masa hadapan (^__^) nice kan

so berharap tahun baru ni saya d permudahkan untuk mejadi yg lebih baik ... Klu da Last day TenTu sume uols buzy nak tentukan AZAM thun bru kn ... tappppiii AZAM yg tahun 2012 ada yg berjaya ka ???

Saya?? hrmmm xder sian kn .. usaha saya kot yg kurg takpe sok nak stat pasang TURBO la...

k la AZAM 2013 saya ialah :::
 # Money - insyaALLAH diberikan Rezeki ...saya nak KERJA (x kira keja yg penting HALAL uke)

 # Married - saya nak PINANG ANAK TERUNA orang bole tak HehEHeeHe nk tgu kena pinang almt lmbt lg kot AhahhaHhah
http://www.emocutez.com
* SO ready la korang yer sapa yg saya nak pinang tu :)

Friday, December 7, 2012

another my WISH LIST :)

HoLLlaaa.. morning miamor :)

korg mesti da taw kan gadet-gadet yg terkini n double WOW!! .... lebey2 lg camera
n now yg latest nyer SAMSUNG kuar camera yg super WOW ... n i want it!!


OMG ! OMG!! sngt WOW canggih uke lgi2 sesuai sngt ngan aku yg mmg suka snap! sana Snap! sini ... love kindahan ALLAH swt cipta utk kita tgk ... eeeeee biLa la ak dapat ne anyone nak sponser ker ???

please!!! sngt!! sngt!! mau .....



uke.... smtra jeles dulu la kat utube ne :P

Saturday, December 1, 2012

Istanbul Aku Datang..... so sweet

Assalamualikum ....hollla :) pg2 kita x ler layan perasan kita yg kucar kacir nnt x bahagia kan..kan

so pepagi ak cari idea FB primary aku Nurul Jannah MR ak deactived for temporarily atas sebab2 SPACE n TIME org ...fuhh whatever la take ur time :) miamor ....

 pepagi tataw nak wat apa ak capai laptop ak switch on ... FN + F10 (pakai fork) ole sebab keyboard ak bnyk kena gigit tikus Ahahahahah seee.....




tantik kan lappy i yg comel ne ... :)




berbalik pada actvt ak pagy yg indah nie ak layan kan ngan cete ISTANBUL AKU DATANG ...lakonan akk Lisa yg superduper comel ...Tomok ... n BEto khusairy ... 



cete mgisahkan sorg awek yg sggup pigi Istanbul jumpa pakwe kesayangan dia n hope dia kena lamar dlm ms 3 bln  utk be wife Azad lakonan Tomok  ....  tp sume berubah pabila Dian iaitu kak Lisa tpksa mcari uma sewa utk stay mcm Azad cadangkan ..sian dia kena tipu ole c Jihad lelaki arab tu huhuhuh ... uma yg dia nk sewa tu da ade org duduk upe2 nyer ... iaitu Haris (lakonan c Beto) ... Uke tamaw cete panjang sngt nnt korg tgk taw ...BEST sngt touching n bnyk pgajaran about LOVE ....

ayat yg masuk trus kat otak sy ialah :: org yg kena tipu tu sebenarnya tak bodoh tp dia terlalu percaya kjujuran org yg x ikhlas ngan dia :: 

p/s : turut nagis dalam bab Dian kena tipu ole Azad ... terasa i kn...kn.... 

p/s lg :  kak lisa nmk cumel kn ngan rambut tu...n dress dia aucchhh sy rasa ...rasa la kan nak wat rambut macam tu la .... ahahhaaha ..( joooom salun ) 


uke guys tgk bnyk kali pon konfom x boring nyer  



uke masa itu sy percantikan blog yg da lama ... boring lak tgk klu ada sesapa nak tolong sy comel kn lg blog sy mcm saya ....persilakan la hehehhehe 

Tuesday, November 27, 2012

- Berusaha - bertawakal-

assalamualikum ..

genap la umur saya ari 26 :) still sweet kn ahaha

k la arine just want to share pasal my VITILIGO kesayang :) ...(sapa tu?)

ahh ne la dia vitiligo ... sy sedang dlm proses berusaha dan btawakal kepada ALLAH swt..
skunk sy tgh try krim yg hnya berhrga RM 2 ..alhamdullilah pa sy tgk ade yg sembuh stelah sy guna krim tu ..
1st sy cuba kat tgn blh kiri jer... klu kwn2 tgk blh kanan tu  sama yg sy dpt sblm ne d sblh kiri n yg sy mark tu ... setelah sy guna krim yg sy ckp kan td ... doa kn sy utk sembuh yer ... :)

 



nie la krim yg sy guna skunk sy bli d lorong2 jln jer ..cuma RM 2 ... utk mcri sembuh kita kena berusaha pa saja selain berdoa..

pakai ubat kena bc doa + selawat insyaALLAH kita akan sembuh ... ada pkembangan lg sy share uke














p/s : cerita ini utk kwn2 senasib ngan sy :) jgn stress taw nnt makin mrebak

Monday, November 26, 2012

-Happy Bornday To me-



assalamualikum....
detik-detik sy akan menepati umur 26 tahun bermula malam nie..... n tentu2 time ne my mum already in ward kn 26 thun yg lepas menuggu saat aku mau kuar... anyway thanks to ALLAH swt n my mum ...

cuma tahun ne aku rasa mmg malas sngt , ak pown tataw napa xder cita2 ...xder azam mcm boring jer sume nyer..... bila ak bercita2 xder satu pown mcm ak dapat aku capai ... bukan ak tak berusaha cuma bnyk halangan yang di berikan .....

wlpn mcmmn pown thanks to my love AL coz alwys make me appy everday .. n ndak pndi sabar maw wish bufday ... thanks :) ur LOVE wif HONESTLY is my special present from your ... i hope ia forever for me amminn ...


HAPPY BORNDAY TO ME

27. November 2012 YEAHHH im aredy 26 years ols SYUKURAN ya ALLAH swt ....

Tuesday, October 23, 2012

KiRi dan Kanan aku da kawen da :)

assalamualikum sayang ku . . 
xcited sbnrnya nk tulis entry kali ne, sbb ne pasal kawen n di kawen . . no no no bukan saya tp my bff Norfarizan Ahmad. . ak kenal dia ne dr form 2 klu x silap klu form 1 ak x ingat sngt la budak kepoh ne. . smpi form 5 kmi sesama . .  now dia da jadi Puan congrat yunk . .

alhamdullilah 20/10/2012 akhirnya jodoh dia da tiba dia telah dinikahkan ngan boyfen ksayangan dia En Khairil irfan a.k.a Tona (ak taw ko da kaple ngan dia da lm pls jg dia as u wife yg sebaiknya uke)
dia sngt chantek wif bju hijau pucuk pisang dia yg lembut . . tp x selembut dia . . atas plamin bole men fb gelak2 ne la pgantin yg first ak jmpa x le duduk diam. . time husband dia nk akad da pown dia sbok maw sembang ahhhaa but u mmg cantik dear. 

uke i wish u all happy alwys n d kurniakan baby comel n ramai. .  hehhehe kawen pown time ujan lebat kn B-)

k next week my lil sis Luna lak  November utk  my Bf Hadi n dear Adilah

SELAMAT PENGANTIN BARU SAYANG2 KU


Monday, October 15, 2012

Kebaikan BerSkandal

assalamualikum slmt mlm sume :-D

tajuk agk gempak la kan Kebaikan BerSkandal . . (time mkn tpikir td p sume ne just my mind yg bpusing2 xda nak kaitkan sapa2 pown)

x kira la ppuan or guys kn. .  bila ak pikir td la kan mgkn ada sebab dorg bskandal ne antranya

*niat nk permainakan perasan org
* suka2 mean x seyes la
*mudah boring
*amik ksempatan :-D (panasnyer ayatne)

tp berSKANDAL ne ada kbaikan nya

* pasangan kita xdpt kuar g mn2 bole ajak skandal
*pasangan merajuk?  wat pa . . skandal kn ada hehrhe
*pasangan x dpt tolong . .skandal kan da bg jak ayat manis B-)
*berjauhan ? cari skandal yg dkt ngan kita
*bole pilih tuk pasangan idop antra skandal2

#tp klu bole jgn la kita myakitkan hati org yg sayang kita. .  im rite?

KETUK OTAK PIKIR PA YG BETUL KETUK HATI CARI SENDIRI JAWAPAN NYA

Friday, October 12, 2012

santai aje

petang . . sore sume

joom santai2 relax . . kasi ilang tension tu bwu idop bole aman, d dunia ne x kan lari dr masalah dan itu satu cobaaan pada kita. .

klu ak bisa berenang jumpa laut jak aku trjun. . klu ak bisa drive . . ak bole ke mana jak aku suka kan. .  x perlu susa diri n org len . . .

so my wish

* i can fly ( upppss tlebey)
* ade lesen keta da next year
* mau bljr renang bole la kalah kan c albab yg dengki jak O:-)

k la perut da munyikk joom mkn
#nasiayampenyek ++ milo ais


Saturday, October 6, 2012

fashion | clothes

Petang guys..

today i xcited to wearing my flower shirt wif my uniqe sHoes.... just want try it
biasa ar biLa boring2 kuar la idea yg i think is good for me...try d something new n i feel confident wif my self... (note::just be urselfla)

WHat i wearing todaY???


ShawL piNk + Flower Shirt BundLe + My Handbag oLd sKuL +my shoes BundLe =

| kasut ne sy bli @ bundle just for RM35 |




|today what i wearing |

WeLKeM CIk YaYa n Cik TiNa

assalamualikum :)

pagi!! pagi!!

entry kali khas utk my new fren in my life :) --> CIk Yaya n Cik Tina..(nurse yg comel)

welKem syg2 ku skalian... brapa mggu ne x la brapa boring, coz ada nurse2 yg kepoh wat ak ketawa jak...n themm so sweet ...

KawaN kpd kawan n kawan jadi kawan saya HEHheh -> stoly nya cik Yaya ne kawan pada kawan sy Mamai, kbetulan dia praktikal d Semporna ... kami pown plan maw kuar kes BORING yg mjadi HAPPY
Cik Yaya yg sweet ne ... sorg model part time klu maw amik dia jadi model bole cal2 dia la d--> https://www.facebook.com/cik.yaya.39?fref=ts

tp arine dorg da blk KeYkeY da.... kmbali x kawan lak mau hangout :(

k mau share ke Happening kami... n i will keep its as my d besh memory

 

Friday, September 28, 2012

Xde Duit x le Kawen??

BtoL ker XdeR duit x ler KaweN ??

skunk mmg isu Kawen Hantaran Tinggi mcm gunung kinabalu ..tgk ar... siap ikut taraf pendidikan lagi


Perlu ker sume ne... wlpn saya sorg ppuan tp x fikir pown nak kawen sekadar nak tunjuk2 nak myusah pihak lelaki saya... kawen mmg sekali tp nak idup mesti la selama nyer kan .... da buang duit tuk blanja kawen RM 50,000 pas kawen penin nk bayar ..coz msti bukan bulat2 kita dapat simpn sebanyak tu kan ...
make it simple n easy but happiness :)
klu nak blnja beribu2 smpi bila nk kawen kan ...kumpul duit lgy gaji pown cukup2 makan brg skunk pown mahal da.... SYAITAN POWN LG SUKA DORG PARTY .. !!!


Kerajaan pown skuknk wajib kn Kursus KAwen ..kena bayar lg ..dulu RM 50 ...pastu RM 80 ...skunk da RM 100 ...x lama gik nek la tu .... x der sijil kawen x le nikah mcm tu polak ... dulu2 pown xde bole jer bahagia lgy taw ....


perghhh klu tk bajet skunk ne mmg mantap ar..nak kawen pown kena pikir 44kali  taw... klu mcm ne agak2 org bujang mcm ak xder keje ... bila nak kawen yerk.... daaa tido n berangan jer la ...

tapi ak nak simple jer ...malu ar nak ssanding2 org tgk ... mulut pown popek popek jer ... ahhaha
k la wat bakal suami ku kita wat simple jer k... x ya pikir prasan org ..pikir masa dpn jer .. yg nak kawn kita 2 .. nak makan bakal anak2 kita ... ahahha

k la aigoss saja wat cete boring :) tp berfaedah

Sunday, September 23, 2012

HAPPY BIRTHDAY -AHMADALALBABB-

HAPPY BIRTHDAY !!!
apy bufday to u ..apy bufday to u ..apy bufday to mr.A apy bufday to uuuuu..... :)

semalam on 22th sept bufday dia yg ke 27 years old (caya tak? tp makcik sorg tu kata bru 18thn) perasan kn ahah ... to mr.A i wish u success in life dapat rezeki yg d berkati -NYA di panjangkan usia ditmbhkn umur dan semoga diberikan jodoh yg terbaik (wish bg org lum kawen jak)

alhamdullilah dpt gak celebrate bufday dia awal brapa jam hehhe ..

AL-KISAHnya nunu maw wat kek sdn ... bahan da bli tp spoiled bila dia ajak kuar huhu (so terbiar jap tu kek kat oven-masak sdn da) nenek p off dia kata mcm tbakar da aHahah.. k la fine t balik ptg maw tgk... so bila da balik ptg (alsan namaw join bli brg cos maw continue) nunu g cek tu kek mmg lum masak sngt kat tgh  kek tu..so panaskn oven ..msuk kn jak la ..tp nunu terlupa jap coz ada tetamu da dtg cri nunu ... Arghhhh!! tgk2 da keras sikit da atas kek tu :( sedey la... last2 minit pujuk adik ipar pecut bakery beli kek ehHEHE
fuhhh naseb la... banner itam kecik tu "apy bufday albab" (sempat wat smtara tgu mamy blk blikn lilin)
plan wif my bro pojie ajak dia kuar mlm tu minum2 n nunu lak sms kasitaw mawtido awal..so plan mjadi la(tp mmg perut time tu sakit sngt n tpksa telan ubat tahan sakt b4 gerk)

tarraaaa... im coming wif cake for him ...luftyew so much!!!



AL-KISAH utk cupcake ne lak sy order by https://www.facebook.com/rina.adriana ... awal 3 weeks sblm 22th sept .. ole sbb skali anvsery dorg nunu pown minta la design APACHE ...soo guys enjoy ur cupcakes sori ne jak adik dapat bg smoga korg sucess selalu ... aminn





im not cri publisiti tuk warta2 sume ne ...just want to share what i feel n what i do for my happines :)

#always luft u mr.ahmadalalbabb <3 p="p">

Monday, September 17, 2012

I missyew so much o_O

Assalamualikum saya sngt rindu kan awak. . Sesangat la da lm kita xtak jumpa kn huhuhuh biasala kita busy ar awak lak da berubah hurmm sedey . . Sbb kita da x faham awak cmn mn susa la nk handle. . Lgi bila laptop wat hal mmg susa ar nk bhubung xper insyaALLAH ade rezeki t sy bli laptop bru awak kerap la ngan saya nnt hehe . . Sbb awak la kwn sy mcm2 sy bole kongsi cete ngan awak tp skunk da x le public sngt . . Cukup hint2 je ya. K la nnt i date ngan awak lg . . Daaa missyew blog hhehehe #sewel ahaha

Thursday, April 5, 2012

al-fatihah for my baba

20 hb mac 2012 pergi nya sorang insan yg ku syg. . Sorg yg mbuat ak wujud d dunia ne. . . :'( alfatihah smoga roh baba bersama org yg beriman. . . Aminn.

Syukur alhamdulilah dpt juga sy mjaga baba. . Dulu ak sorg yg segan kpd baba ak sdn. . Jarang akan.blk kampung . . . Namun air yg di cincang x akan putus. . Bgtu la ak ngan baba. .

hati mana x sayu bila sorg ayah minta anak nya temankan dia smpi ke akhir hayat nya ... bgtu la sayang aku pada baba wlpn jarang bersama ku tunaikan pa pmintaan nya ... tuk mlihat dia bahagia dan ak tak pena myesal utk bhenti kerja smata2 mjaga dia .. penat ? ak x pena rasa penat mjaga dia slama dia d hospital atau d rumah .... IKAN REBUS adalah masakan utk baba yg terakhir dia makan yg aku sdn suapkn ... wlpun sesuap tapi cukup bmakna bagi aku..... 8hb mac 2012 tu la kali terakhir ..... melihat dia senyum ..ketawa ...makan ...menagis ...bercerita shingga detik petang tu d'depan mata aku sdn ak khilangan baba .... dan ak taw saat tu juga baba akan pergi selamanya ...tapi baba sorg yg kuat ..selama berapa ari arwah  d ICU dia tabah mhadapi dugaan nya ... selama sminggu lebey wlpn bnyk cobaan dia hadapi.... sy perlu kuat spt baba
baba adik rindu baba.... klu jaga baba selamanya pown d hospital dik x kisah ....

 xder benda nk ckp da ...al-fatihah tu my father ..luv u alwys



Allah berikn hamba petunjuk mu. . . o_O

Monday, February 27, 2012

waahhhh its 10 years oredy! !!!

Assalamualikum. . .

Da lm x update kn o_O Hehehe time busy keje mmg ar susa nk update , pg je g keje blk je trus tido tp sy mmg like sngt2 keje sy tu. . . Tp sedey jodoh x pjg :'( but anyway its not about my career its about my luft?

Nunu bkn nk mgada2 ar nk tulis kt blog ne , i just want to share my happines (pe2 korg ckp pown ak x kesah coz yg penting i luftyew la sm dia)


D cni nunu nk say thanks to him coz still luving me . . Accept me n always wif me.. Sy sngt hargai nya thanks dear . . .

<3 i luftyew so much <3 B-)

Wednesday, January 25, 2012

Orang Kata CINTA itu BUTA....

hi...hi
waduh lama uda ndak updated ini blog ...mau habuk2 uda ne ...sian lol ^__^

ORANG KATA CINTA ITU BUTA... betul ka??
klu CINTA itu buta ..mcm mn mau cinta ....

saya ada terbaca satu buku "TERIMALAH PINANGANKU" dia kata ... "JANGAN LA KAU BUTA KAN CINTA KITA DENGAN KO PEJAM KN MATA MU', CINTA ITU TIDAK BUTA MELAINKAN KAU SDN YG BUTA KN MATA MU MELIHAT KASIH SAYANG KU" (something like that la tu punya kesah hehhe )

satu lg pesanan "JANGAN KAU ANGGAP AK INI HANYA BAJU YANG BILA KAU BOSAN KAU AKAN TINGGALKAN DAN CAMPAKAN SESUKA HATI MU"

cinta itu mmg x BUTA..melainkan kita sdn yg merabunkn ..dan membutakan CINTA kita itu.... sama seperti ALLAH s.w.t telah m'anugerahkan perasaan cinta itu kepada kita... sekiranya kita BUTA kn CINTA kita itu... pasti kita tidak pernah BERSYUKUR dengan ada nya perasaan itu.... bermakna kita seorang yg RUGI kn ....

huhuhu :: tetiba terUPDATED blog tcayank ak ne ::
ada LAPPY ada FEEL sume le jadi kn :)

k la nite sume.... just want to share...







cayank tak??