About me

My photo
Sabah, Malaysia
assalamualikum... nothing much to say... blog ne just for my personal anything yg nunu share kat cni just my life... if my blog disturb ur self, so please go away.. i dont need ur in my life!!!

Friday, September 30, 2011

Pengorbanan seorang IBU

assalamualikum....
tgh2 un9 terserempak lak ngan satu post nie.... gmbr budak terbaring ngan kek ...so sy pown baca la [sy kopie down ye] mmg sngt sedey n mbuat hati sy sayu... n nages... smoga Allahyarham adik Iqbal Fahreen gembira d syurga .....dan d tmptkn bersama org2 yg beriman ....

Mak pandang jenazah abang yang terbaring kaku. Walaupun muka sembap, perut membusung, namun mak nampak ketenangan pada wajah abang.


Mak ambil pisau. Mak potong baju-T yang tersarung pada tubuh abang, baju terkahir yang abang pakai, Mak terpaksa potong kerana kerana baju itu tidak muat untuk melalui perut abang yang 'buncit'.


Tapi, mak akan simpan baju itu. Mak tak cuci, sesekali boleh mak cium baju itu, sekadar pengubat rindu di hati. Kemudian abah kendong tubuh abang ke pangkin yang telah disediakan. Lalu abah dan mak mendikan jenazah abang. Hanya kami berdua. Mak tak mahu orang lain. Biar tangan abah dan mak yang menjiruskanair buat kali terakhir pada tubuh kecil abang.

Mak nampak anak mata abah, berkaca-kaca, setitis dua air matanya tumpah, mengalir di pipi, tapi cepat-cepat abah sapu dengan lengan sasanya.

"Bang, jangan menangis. Kita selesaikan hingga ke titisan terkahir," begitulah kata mak pada abah.

Setelah abang dimandikan, mak bantu abah kapankan jenazah abang. Pun hanya kami berdua juga. biar tangan kami saja yang memakai dan membalutkan kain terakhir pada tubuh abang.

"Kakak, jangan menangis. tak baik buat abang macam tu!"

tiada sudah kawan sy.......

aiyo0o0o............... bule...bule ..sy abiskn...... :(
beratnyer..... berat sngt2 smpi rasa x mampu jak , huhuh tp pa bule wat...
sume in he hands ...sy just bOle support DoaKan jer ... dan sy harap nie la pmuLaan nya ya...
huhuh slalu kalau sy g mn2 he beside me... waahhh napa la ak feeling lentok abis nie... padahal dekat jak pown KK tu..anytime jak bule g sana... tp ... bnyk benda yg mrisaukn otak n hati areku...
suhhhh..nyaahh!! ko "negative thinking" dr otak areku...


nyway takecare cinta...
klu rasa2 ada jumpa jodoh bru gtu sy ya.... :(

"sapala kwn sy t bjln g bundle ...
 p mkn tmpt my 2nd atok"

huhuhu xda siapa da :( jawapan nyer sy dok uma jak la.... lg senang kn x la "NuNu" jadi bini-bini ku ganster cari pminat2 "YuNa"


p/s : KaLau anda ingat saYa...anda tahu siapa sy utk anda..n d hati anda <3

NUNULUFTALBABSOMUCHXX!!!

Tuesday, September 27, 2011

NuNu windU kawan2 KoleJ dia

waaahhhh!!!! tetiba ..mood merindu kawan2 kolej mcs areku lagi budak2 group 7 & 8 ....guys Jana windu korang sangat!!! ....  da lm yerk tak jumpa korg... sedeY
anyway Jana happy sangat2 ...kawan2 da ade yg berjaya ..congrat..jana la yg stiLl duk UmaH ...Jana Boring sngt2 ...huhuhu bila la rezeki dtg bgolek ahhaha mcm nk nk dtg usaha x wat lg nie.....Ekin da ade baby.... kak muni....ecah...aida...aina pown da tunang....a'a pas nie sapa punyer turn la pulak yer.....

korang jgn lupa roger2 jana la yer ...walaupun jau d mata ..ahahhaha

k la kawan2 sume ...miss u guysss!!! muahhhxx



Hari ni NuNu sangat sedey

huhuhu...assalamualikum....tok!! tok!!

mesti tertnya2 kn napa nunu sedey arine ....hurmmm dr pg smpi ptg ..mood nk nages kuat2 klu le smbil hentak2 kaki... tapi sebab nk nages tataw ape.....isk nie yg wat areku tension gak nie....
mgkn sebab part2 tk lama g bjauhan kot..... adui!!! ya ALLAH tabahkn la hambamu yg kedil nie.... bnyk nyer dugaan ku... smoga idop areku d pemudahkan lepas nie... amin...

mood: sngt merindui my mr.albert right now!!! huh lupa nk pesan kdrt kat adik ...[seyes mlss nk g pekan mggu nie kang tercari la budak2 kurg ajar tu kang aku tumbuk2 gak budak tu]

Monday, September 26, 2011

FaceBooK berTuKar


faceBooK Nurul Jannah M R berwajah baru :D ... n saya amat suka kn nyer...  nie nama nyer Facebook Timeline...stat kita develope kita nyer Fb sume ade kat dlm ...x yah nk click older post la...yg mlembam kn tu.. kira nie SUMMARY FACEBOOk ....n friendly user... senang nk guna xder la memeningkn mcm dorg ckp kn tu.... benda bru kena kena stdy ...tu bru nama nyer " MenCuba benda yg baru "....

i Like part :

timeline blah kaNan tu.... [tapi sy x jumpa bila sy stat wat FB nie ahahaha ]
CoveR image...yg ade pic sy besaR2 tu ...besh mcm blog

taPi sometime sy x fhm bila sy nk wat tuk accnt satu lg atau tuk adik saya...dia kena saHkn guna Hp atau Crdt card...

k la pa2 pun nak share ngan korg....n smoga berjaya [kena follow instruction dier bwu jadi] nie dier nyer link http://techcrunch.com/2011/09/22/how-to-enable-facebook-timeline/

Saturday, September 24, 2011

Kalau saYa matiey dulu.......

assalamualikum...... mesti sume terkejut kn ngan title d atas...

Kalau saya matiey lu ....
* sapa yg akan ganti saya sayang awak??
* sapa yg akan jaga awak?
* sapa yg akan sama2 awak?

tetiba otak saya kuar benda2 nie sume... tp btol gak kn sapa ya?? seBlum pergI le la kita tgk sapa org yg ganti kita tu... [mksdnya dlm ati kekasih kita tu da set sapa ganti bila kita xada tp utk "kekasih yg ada skandal2 jer" ayat2 nie] sBab klu yg setia pada satu tentu susa nak cari penganti kan.... jgn mara sapa yg terasa yer.... huhuhu

areku pon skunk dok tpikir ...klu la areku g dulu...sapa la ganti areku.. huhuhu tetiba rasa nak nages sedey2

namun sume nie kententuan dr ALLAH SWT

Jodoh... ajal maut ...rezeki ... ALLAH SWT yg tentukn.. usaHa dari kita sdn ..

Wednesday, September 21, 2011

HaPPY BufdaY My CiNTa

:: HappY bufday to YeW.. HappY BufdaY Too Yew...HaPPy BufdaY to Yew.... haPPy BufdaY To Yew::

I wisH may ALLAH s.w.t bless YeW n smoga sok adalah hari permulaan yg lebey baik dr smLm ... i luFtyew so mucHh .. !!!

yeaahh today 22 September 2011 bufdaY my CiNta ..he already 26th da ... da tua da ..hehehe sabar jak la ar.. present already ..heheh da terbagi awal2 HeHehEH sowi its too simple...n i just hOpe u haPpY wif Your LiFe n Me...


cayank tak??