About me

My photo
Sabah, Malaysia
assalamualikum... nothing much to say... blog ne just for my personal anything yg nunu share kat cni just my life... if my blog disturb ur self, so please go away.. i dont need ur in my life!!!

Sunday, August 7, 2011

::al- KisaH BuKan seoraNg CheF::

assalamualikum....

da ari ke-7 kita pose bermakna ade 3 minggu lagi nak raya ...tp sedey tahun lepas raya sebagai peKeja ade la juga duit pocket tuk shopink ...kali ne raya sebagai penganggur jer sedey ..sedey!!! lagi2 dapat result interview yg "DuKaCiTA" huhuhu lagi la btambah sedey.... so sy nekad nak jual2 kueh time pose ...

pose pertama da mjual kat gerai kat tapak sendiri sbb klu kat bazar x memohon lgi so x sempat ..mn nk g kesihatan ..nk jg adam kat uma.... :( alhamdullilah pose pertama bole la untung dlm 20 inggit sbb jual kueh x bnyk ade 3 jenis jer.... n then pose ke 4 sy ::cuti:: mjual coz pagi2 sblm sahur kaki da cramps n effect dier until now ..tp ku gagah kn jua ...pksa sok nyer bjual....bila smlm pose ke6 ..ujan lebat turun!! lgi x mjual .... pas2 nenek pown da x bg mjual coz dia penat da...sian nenek areku tolog watr kueh sikit.... so areku decide x mjual la... kang ak wat sdn sume x jadi da la pagi jg adam ...tghari kang tkejer2 nk g gerai...da la xder sama nk tolong angkt kn....ptg lak bbuka kat gerai....pas2 smpi uma dlm kul 8 mlm da..... lagi2 nak prepare tuk jual sok nyer ..... lgipown nenek sian kat areku penat sngt dia kata nnt areku jadi sakit da la badan areku da makin keding!!! :((

so nk d jadikn cete areku xcited sngt nak masak ::apam polko dot:: amik resipi kat ::FROM BAKERY 2 EMBROIDERY:: sowi yer kak tak minta izin lu amik resipi hehhe wat..wat... hasil nyer mcm gmbr kat bwh ne ...mmg barang2 sume pipe filling sume x der tpksa pki manual....tp rasa HoRaYYY!! nyum2 sedap wlpn x chantek sngt hehhehe ...sbb letak coklat masak...raya nnt nat wat la :D


huhuhu kurg bekas kena wat slow




tarah!!!! ne la hasil nyer smpi tgn sume kena air panas.... adam la kacau... alhamdulliah ptg tu dpt gak untung sikit :DD

No comments:

cayank tak??