About me

My photo
Sabah, Malaysia
assalamualikum... nothing much to say... blog ne just for my personal anything yg nunu share kat cni just my life... if my blog disturb ur self, so please go away.. i dont need ur in my life!!!

Sunday, July 31, 2011

p0sE datang lagi !!!!!

syukur alhamdullilah kepada ilahi... masi memanjangkan umur saya .. dgn diberi kesempatan menikmati pose lagi kali ne :D kali saya pose d Kampong Saya sdN SEMporNa ...da 4 thn pose kat Negeri org Kali ne kembali Ke Kampong !! yeaHHH!! :D

haRAp2 la kali ne pose saya sume nyer berjalan lancar n diberkati ole ALLAH s.w.t ...amin..klu tahun lepas awal pose da spoiled SeBab Suspek H1N1 ...kali ne FLU n FEVER not allowed into my body uke hehehe kena kuat kn antibodi ne supaya setan2 pown x masuk dlm badan hehehehe ... kali ne pown saya harap pose saya di tmbh ngan Bahagia2 ... kalau thn lepas.. manyak gadu ..kali ne nak HappY jer .... lagi2 saya mecari rezeki ngan JuaL kueH ... sonok!! nyer mari2 beli la kat saya ...KUeH ...KueHH!!!! ..

p/s: walaupown Mlm pose saYa 1st ade mood yg berubaH2 tp keNa kuat...suhhhh!!! nyah ko dari oTaK areku :D nak HappY namo sedeY

SaLam RaMadHan sume KenKawaN ....

Wednesday, July 20, 2011

BiLa da JoDoH

"Sebaik-baik isteri adalah yang jika kamu memandangnya membuatkan hatimu senang, jika kamu perintahkannya dia mentaatiku, dan jika kamu tinggalkannya maka dia akan menjaga untukmu harta dan dirinya."
(Hadis riwayat Ibn Jabir)


"Dan di antara tanda-tanda Yang membuktikan kekuasaannya dan rahmatNya, Bahawa ia menciptakan untuk kamu (Wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikannya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya Yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang Yang berfikir."
(Surah Ar-Ruum: 21)

Monday, July 18, 2011

SATU PERUBAHAN!!!

assalamualikum & salam ! Malaysia ... :D

waaahh entry kali ne mcm menarik jer kan [mmg menarik sngt pown..nk taw?? --> baca seterusnya]

" SATU PERUBAHAN" apa yg telah berubah ?? dan siapa yang berubah?? alang2 meyeluk perkasam..biar sampai ke pangkal lengan :D sesuai dengan seruaan PM kita tentang TRANSFORMASI KERAJAAN ..."SATU PERUBAHAN"yang mantap dan terbaik telah dilakukan oleh MyNewsHub



tok!! tok!! aik x kan layan FB jer kot... ape kata kita layan MyNewsHub jap.... bnyk info yg le kita dapat kt sini .... joooom layan [click sini ] :D

ahhh!! kan da kata bnyk info ... x yah da pergi jauh-jauh kat MyNewsHub sume nyer ade ..tu yg saya kata "SATU PERUBAHAN" satu portal berita online terbaik di MALAYSIA. MyNewsHub bukan sahaja menghimpunkn pelbagai berita di Malaysia, tapi juga dari luar negara.

senang nak cerita la kat MyNewsHub ade info, seperti :

KUALA LUMPUR – Liverpool beat Malaysia 6-3 in an international friendly match at the National Stadium in Bukit Jalil, here tonight.

Full time : Malaysia 3 Liverpool 6




KUALA LUMPUR – Deputy Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin urged police to speed up investigations and reveal recordings of the illegal Bersih 2.0 street rally to the rakyat.

[da..da nak lagi? baca kat MyNewsHub]



dan banyak lagi HIBURAN pown ada [Siti Nurhaliza nk continue study punya cerita pun ada lol!! ] senang cerita check jer kat MyNewsHub lagi besh ada 2 versi Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris.


upppss!! nnt lu!! x abis nk cerita lg ne... [pssst!!] nk bgtau satu rahsia ne kat MyNewsHub bukan sahaja le dapat info tapi dia bg hadiah BESAR PUNYER :D ... betul!! tapi kena join contest macam --> Online Treasure Hunt [dah musim ke-3 da] MyNewsHub bagi :
  • 1 x Macbook Pro
  • 2 x Nikon D3100
  • 30 x voucher Petronas RM 100
Best tak?? so apa lagi mari kita sokong MyNewsHub


advertorial MyNewsHub

p/s : jooom sambung baca berita g... :D

Saturday, July 16, 2011

maLam nisfu sya'ban

Erti Doa Nisfu Syaaban:

Ya Allah …Yang Maha Pengurnia…tanpa dikuniai
Wahai Yang Empunya segala kebesaran dan kemuliaan
Wahai Yang Empunya segalah kemurahan dan pemberian
Tiada Tuhan melainkan Engkau

Engkaulah Pelindung bagi sekalian pelarian
Engkaulah jua Penaung bagi yang mencari pelindungan
Engkaulah Penenteram bagi mereka yang berada di dalam ketakutan

Ya Allah kiranya aku ini tersurat pada sisi Mu
Sebagai penjahat lagi terkutuk
Sebagai terhindar dari yang jauh lagi sempit tanpa rezki dariMu

Dengan segala kebajikan yang ada pada Mu
Ya Allah Hapuskanlah dari suratanMu itu Kejahatan yang tersurat tadi
Juga kutukan yang jauh dari kebahagiaan
Termasuk penghindaranku dari sisiMu dan kesempitan hidupku

Ya Allah tetapkanlah dalam suratan Mu
Sebagai orang yang berbahagia ....sentiasa beroleh rezeki
Menerima aneka kurnia dan kebajikan

Sebenarnya Engkau Ya Tuhan telah bertitah
Titahmu adalah Hak dan Benar
Tersurat dalam kitabMu yang diturunkan
Menerusi lisan Nabi Mu yang terutus
Yang bermaksud
Allah sesukaNya Menghapus dan Menentukan Sesuatu
DisisNya sahaja terdapat IBU KITAB suratan takdir

Tuhanku dengan penyerlahan Zat Mu Yang Maha Agung
Pada malam pertengahan bulan Syaaban yang Mulia Ini
Di mana berlakunya pembahagian dan penentuan dalam setiap perkara

Hindarkanlah dariku segala petaka
Yang aku ketahuinya ataupun tidak
Bahkan apa jua yang Engkau lebih mengetahuinya dariku
Kerana Engkau jua Yang Mengetahui tentang segala-galanya

Aku mohon Rahmat Mu Duhai Tuhan Yang Maha Pengasih
Dari sekalian Yang Mengasihani
Kiranya Engkau sampaikan selawat dan salam
Pada Penghulu kami Nabi Muhammad shallalahu ’alaihi wasallam
Serta kepada para keluarga dan sekalian sahabatnya

amin....

dengan ini ikhlas nya saya memohon maaf kepada semua yg ada di dunia ini x kira la d mana ..atas ksilapan dan kesalahan serta kerterlajuran kata ... smoga lembaran baru amalan kita dipenuhi dengan amalan-amalan yg diredahi serta dirahmati oleh ALLAH SWT ... amin ..dan smoga saya mejadi sorang insan yg sentiasa dekat dengan ALLAH SWT..amin


Friday, July 15, 2011

DuP....DuP... :(

tetiba hati ku rasa x senang :( x happy ... lebey sng i want to cry waaaahhhh .....
areku takot areku kecewa lgi... bila areku berkata "jgn tinggalkn areku" i really mean it ...but when i thinking back its like stupid words.. coz penuh ngan harapan yg hujung nyer kita tak tahu ape yg akan jadi ...it's i'm right??? when i luve someone .. i will take he into my worlds .. i dn't care siaPa dia sbnr.. bila areku btool2 cintakn sesorg i will do anything .... whatever.. klu dier jodoh areku ..dr awal areku kena trima .. n dalam dunia ne hanya dUa org jer yg pena areku sayang giler ... but now OnlY One in my heart :)

sometime my boyfren jeles of my blog and my cats ..but if u know . u the 1st class :D luftyew so much.. blog ne just nk ckp pa yg x dpt ckp kat awak ... bila saya da xder nnt... blog ne la yg gtaw kat awak :D awak msti taw itu..

P/S walaupun ayat kucar kacir

Wednesday, July 13, 2011

I'm NoT YouR ToY's !!!

Yeaaahh !!! [I'M NOT YOUR TOY'S ] pesanan berhemah ne di taja khas OlE NUNUITUADALAHSAYA ® special for guys yg ade d luar sana.....

heart clip art
NuNu punyer HATI!!!

dalam hidup ne kita tetp merasa itu sakit ..bahagia..gembira..sedih... kecewa ...sebab itu perasan yg dianugerahkan pada kita semua umat-NYA tapi bila HATI da matiey ibarat jasad x de roh, itu sesetengah org mudah amik jalan simple mcm BUNUH DIRI..tapi apa sebab dier BUNUH DIRI.. sebab HATI dia da sakit sangat ..dier xder perasaan!! NuNu juga pernah bertekad BUNUH KN DIRI ini..setelah hati da berkecai tapi bila fikir balik NuNu bole more BETTER ... bg NuNu siapa yg pernah sakitkn HATI NuNu ..mereka adalah BODOH!!! sbb per NuNU kata mcm tu... kita da sayang bg peluang ... bg segala nya ..senang2 jer diorg nk sakitkn HATI NuNu... W.T.F guyss!!!

p/s : saya tak akan sakit kan hati anda klu anda x sakit kn hati saya ...

Monday, July 11, 2011

MaLaysia 0o0o0 NegaRa ku MalaYsia

semaKin hari semakin bnyk agenda-agenda kerajaan n pembangkang kita tgk ..n seyes mmg areku x sokong mn2 sbb n smpi skunk pown xder aku nk daftar sbgai pengundi ...bukan per tgk ar negara ne.... nk kata aman xder pown ....asik ade jer nk salah kn pihak itu pihak ini... bukan nak memandai tp da TUA bole berfikir da...dari dorg nk fitnah pasal individu tu baik duduk semeja fikir mcm mn nak majukan negara ... amik pedapat sume pihak ..lepas tu fikir ..tu nama nyer pembangkang n peyokong ade kebaikan n kburukan ...dan jgn jadi BUDAK-BUDAK yg bergaduh lol.. da xde idea kuar la benda2 lucah tu ..x malu ker ..bdk dr kecil smpi ke tua tgk benda tu ... aissssss PEMIMPIN KU BERKARISMA N BERKALIBER BANGUN LA!!!!

cayank tak??