About me

My photo
Sabah, Malaysia
assalamualikum... nothing much to say... blog ne just for my personal anything yg nunu share kat cni just my life... if my blog disturb ur self, so please go away.. i dont need ur in my life!!!

Sunday, May 29, 2011

yEs!! sometime you must CRY!!!


hurrmm... tetiba title ne kuar dr oTak areku... tp mmg real terjadi kat arkeu skunk... menagis tp sebab.. :( rasa sedey yang amat... apa yg areku pikirkn?? apa yg areku rasa?

KENAPA TETIBA? .. tp kekadang kita sebagai manusia ne harus menagis untuk mgenal idop itu mcm mn... bila kita nages bnyk bnda yg wujud dlm otak ne ... mcm keadaan areku skunk... terlalu sakit bila nk pendam ....so areku lepaskn dengan air mata n luahkn ..

:) .......

apa itu K.A.H.W.I.N. ?? apa itu N.I.K.A.H??


Perkahwinan ialah hubungan terikat antara dua orang yang diiktirafkan oleh pihak berkuasa sivil dan/atau diikat oleh kepercayaan agama memasing.Perkahwinan amat sukar disifatkan kerana ia terikat dengan KONTRAK UNDANG-UNDANG...

Nikah--Menurut istilah syarak, nikah bermaksud ijab dan qabul (‘aqad) yang menghalalkan persetubuhan antara lelaki dan perempuan yang diucapkan oleh kata-kata yang menunjukkan nikah, menurut peraturan yang ditentukan oleh Islam.

tetapi kbnykn masa kini m'anggap " KAHWIN " itu ( bg pasangan yg tggl s'bumbung secara tidak sah a.k.a mganggap diri mereka suami isteri wlpn x ikatan yg sah) dan "NIKAH" itu apabila terlafaz nya akad ....

ada jugak mganggap NIKAH atau perKAHWINAN itu sebagai mainan..atau sbgai cukup syarat...itu nama nya x berakal ... so rukun utk berKAHWIN ne adalah LELAKI n PEREMPUAN itu mesti la berakal :D waras!!! dan juga x GILA ... pandai tentukan mana baik n buruk...

setiap manusia yang berakal d dunia ne ingin kn idop bersama pasangan yang mereka sayang n cintai ... tapi bagi saya lelaki atau perempuan perlu la mencari pasangan yang boleh menjadi kawan, kekasih dan pasangan idop.. agar kita bole share n caring antara satu n len :D [ pandai jer areku cakap ] ahahaha

kita kena memahami pasangan kita memasing .. sentiasa b' borak [not b'discuss coz bg NuNu discuss itu bole membawa kearah -tdk s'fahaman]

so pada sesapa yg nak mdirikn masjid yg indah ... perlu la bsedia dr segi fizikal n mental ..jgn men terjah jer.. n klu bole jgn la kita ppuan ne minta price2 yang tinggi sangt ...wat s'simple itu sudah ukei ... bukan per ..nnt klu wat "TERLEBEY GAH" last2 dr sdn yg tanggung ... coz hutang sana sini ...duit abis kat majlis saje ... mmg KAHWIN itu skali s;umur idop tapi JODOH itu x taw PANJANG PENDEK nya kn .... :D


Thursday, May 26, 2011

areKu nak BaHagia......

Hampir setiap orang memiliki keinginan untuk hidup bahagia.... tapi sume faham ker apa itu B.A.H.A.G.I.A?? mcm mn kita nk wat diri kita bahagia....?? apa itu bahagia???

(10 Langkah Bijak Untuk menjadi Bahagia)

© NIKMATILAH HIDUP ANDA.

© BUATLAH HIDUP ANDA RINGAN.

© PELIHARALAH KESEHATAN ANDA.

© BELAJARLAH MENSYUKURI APA YANG ANDA MILIKI.

© SAYANGILAH DIRI ANDA SENDIRI.

© BERJIWA BESAR.

© BERSAHABATLAH.

© BUATLAH ORANG LAIN MERASA BAHAGIA.

© BERSIKAP OPTIMIS

© PERCAYALAH DAN SERAHKANLAH HIDUP ANDA KEPADA TUHAN.

Saturday, May 21, 2011

...::GADIS'm in CINTA::..



Aku sayang kamu…aku cinta kamu… [mood lagu –CUMA KAMU by HELIZA HELMI]

Yahhooo!! Gadis fallen in CINTA again!! Again!! Tak tahu mcm mn nk katakn pe lg :D gadis hanya mampu bersyukur dan berdoa di panjang kan jodoh dgn dier… mmg sume yg pena blaku ade hikmah nyer … now dier milik aku lg ahahhaa [gelak jahat!!] x sangka akhirnya kami “jatuh CInta lagi’ lagi ..lagi jatuh cinta ahaha ..luftyew ..luftyew more….and luftyew most!!!

Situasi –Gadis skunk adalah ANGAU!!! :D

Bila dengan dia mmg aku happy n happy ar… dier my BFF forever n my boyfren 4ever also!! N I hope so he my future…future …. Amin…. ahahhah

N anyway …luv u so much dearalways!! Everday!! EverSAAT!! Muaahxxx

Saturday, May 14, 2011

WheRe are YOU!!!



I need a shoulder to cry on!!
yupszz i need you right now!!! but where u going ???
i wish u will be here for me ... :(

where are u ????
i want to cry!!!



Thursday, May 12, 2011

...FLU??? ...

12th May 2011

i woke this morning with a headache yg mlampau2 d tmbh ngan teKak yg perit mmg mantap argh!!!! da smpi dkt tghari da mai da virus tu....hhuhuhu


yeaah arine saya kena virus FLU!! xmao! Xmao!! agak2 da lama kot x kena...da kena ne sume bdn2 areku rasa sengal..pe lg otak pown jadi sengaL ...issshhh..

alhamdullilah di beri peluang merasa nikmat hidup :D






Friday, May 6, 2011

..:: i ciNTa saMa Dia ::..


AssAlamualikum….

Waaahh !! mesti korg tetanya2 sapa ar DIA itu ???

Dia adelah kekasih gelaP NuNu … mmg cinta bangat2 ngan dia ….bukan jer cinta sayang mlampau popwn ade kat dia… dia mmg CINTA saya!!! Siapa dia… shhhhh!!! Korg akan taw BiLa tiBa masa nyer ahahha … I lUv My CINTA always!!!!

Don’t take him frOm me!!… lu berani lu mati ahahhaa

cayank tak??