About me

My photo
Sabah, Malaysia
assalamualikum... nothing much to say... blog ne just for my personal anything yg nunu share kat cni just my life... if my blog disturb ur self, so please go away.. i dont need ur in my life!!!

Wednesday, January 19, 2011

...:: KaLau CiNTa::...


Kalau cinta jangan kacau ♥
Kalau sayang tak perlu marah ♥
Kalau ikhlas tak minta berbalas ♥
Serahkan cintamu ♥
Pada yang punya cinta ♥......


alalal... GaDis suke giler ngan lagu ne... simple..nice..sempoi.. ahahhaaha
1st dengar pown da t'pikat ..tetarik.. menarik ..lg pown GaDis mmg suke ngan Joanna & Co. cume skunk GaDis Tercari~cari videO Official lagu ne..asik jumpa yg mamat lembut jer nyanyi tu... hampeh lak dgr klu diorg nyanyi ahahha .. so mari layan jer la..



Thursday, January 13, 2011

...:: Pergi nya My BaBy KiTKaT::..






12.01.2011 ` pukul 2.12am : pergi nya My BaBy ~ KiTKaT~ :(

hari ini merupakan hari pertama pemergiaan BaBy KiTKaT .. sedey amat sedey ..
rasa nyer sharian areku nages smlm.. areku amat windu kat kucings` areku ..smpi da plan nnt nxt month areku nak jenguk diorg ..nak bwk diorg tido ngan areku smlm... tp BaBy KiTKaT da pergi dulu tinggalkan areku...

napa BaBy KiTKaT x tggu mama smpi??? :((
BaBy KiTKaT sakit pew??

sblum areku dapat tahu BaBy KiTKaT sakit ... mlm tu adik areku minta lukiskn gmbr kucing..tp areku da la x pandi lukis ...tp try juga la.. lukis..padam..lukis padam.. akhirnya areku men "tekap" jer gmbr Yumie kat Lappy ne ahahah "PRO" tak areku [lukisan areku letak atas skirn lappy ku] .. tp bila areku nak lukis BaBy KiTKaT x bole asik x ngam jew areku lukis... n then areku cancle lukis pic BaBy KiTKaT... so jst yumie jew dapat areku lukis ....




hurm BaBy KiTKaT mcm taw` jer ..die nk pergi so die x bg ak lukis pic dier ;(( ...

mlm tu areku ade msg "X" minta dier bwk BaBy KiTKaT g klinik len ...tanye dier BaBy KiTKaT makan pew jer .... tp bila "X" blk uma jew dier trs call areku n gtaw BaBy KiTKaT da xder ... areku pown x le nk ckp pew da..... nages ..nages ..dan trus nagess.. areku tkilan x dapat tgk BaBy KiTKaT da besar n pelok n pgg bulu chantik dier tu .... :((

Kkdg areku rasa nak salahkn jew "X" tu ..yela areku tpksa curik² 3G BaBy KiTKaT & Yumi3 .... n kekdg reku tpksa tgu pix'Pix dr kakak² "X" tuk areku tgk keadaan diorg... mn areku x sedey ... da la areku jau .... Jahat tak dier smpi x bg areku tgk.... huhuhhu

now arku just ade baBy Yumi3 jer ...wlpn pown areku jau..areku nk sngt dier jg elok2x .. areku x nak ade pganti BabY KiTKaT .. areku x biasa dgn kucing len..nk pgg pown areku x le sngt ..just BabY KiTKat n BaBy Yumi3 jer areku brni nk pegang.. biaR la owg kata areku nk mgada kew..tp seyes areku da try nk amik kucing len tp x bole..

anyway smoga ~ baby kitkat d sana lebey ceria .... amin ;) mamy alwys remember n miss u dear.... luv u 4ever u tetap my 1st Kitten ....



Wednesday, January 12, 2011

My BaBy "KaT" SaKit





Nie yg wat areku x tenang ... my baby `KiTKat` saKit =( .. bwu jer dapat taw td dier nazak da rasa nk nages jer.. tp mmg da nages pown ..x le thn coz ne kucing perTama areku ..

`dulu areku takut giler kat kucing cuma suke tgk jew ...pgg x berani.."GeLi kaT BuLU" `
tp KiTKaT la kucing pertama areku kiss n pelok2x .. x taw nape areku berani kat KaT wlpn mula2x areku BLuR nk pegang' lg satu my BaBy YumI.. 2 ne jew areku pegang.. da tRy nk amik kucing Len tP xder 1 pown areku brani pgg McM BaBy areku 2 ekor ne...


Balik kat Cete BaBy KitKat yg saKit.. abg boi kata dier da nazak ptg td dier mcm da xder da... keras da..tp syukur dier gerak sikit ..cuma dier lemah.. kami pown x taw napa kaT asik sakit jew dr tecik..bl bwk g clinic doktor kata xder ape...........


12/01/2011 `2.12 a.m. my-x call .. my BabY KiTkaT da xder......!!!! [ketika post ne areku tulis]

Thursday, January 6, 2011

L.E.M.A.H

ari ne gadis amat~amat lemah.. maybe terlalu penat n x cukup tidor ... but napa gadis rasa sedey pulak skunk ne ........ ati nak nages jer !!! 6/1/2011 ari ptama dlm thun ne gadis nages WHAT HAPPEN TO ME???!!! I missed him?? yeaah everyday i miss my cinta :( wish he here beside me ..
tp dlm otak areku skunk ...its that true he needed me?? he luv me?? [knapa otak areku le tpikir benda2 ne] bkn per trasa diri ini sangat lemah .. bila tgk cermin sume klemahan nmpk i'm not pretty .. xder kyakinan diri !! dlm otak gak ner blegar-legar ..napa areku dapat sume ne ..WHAT MY FAULT?? i need my career ..i need to meet the people .. saya x mahu idop saya penuh soalan .. APA?? KENAPA? MACAM MANA? i'm so tired !!!! actually i don't want to make up anymore atau b'pura`pura benda ne x terjadi !! i want neutral ...fresh!!!

mesti dia rasa MALU bila kawan2x dier tanye pasal saya ..betul tak??? rasa nk duduk rumah jer selama nyer !!!!!

saya amat LEMAH!!! skunk ne !!!

Monday, January 3, 2011

Satu Permulaan.......

assalamualikum.....

saya nurul jannah anak pak mat, berasal dari sabah :D i'm simple person bcoz i like the simple thing n make me easy for it !!! n i'm not good person sometime i can be "devil" ahahhahah so please don't make me "BOOoooMMMM"


"SaTu PERmuLaaN IdOp"

1.1.2011 - merupakan satu lagi permulaan idop ku dan kini areku mlangkah ke depan dan x akan toleh belakang lg, kerana 2010 merupakan tahun yg banyak dugaan bagi areku terlalu pahit nak ingat pown rasa nak nages pown ada.. MEYESAL???? mmg menyesal SERIK???? mmg areku serik da... harap2x jgn areku jadi FOBIA suda... :D tp dgn bbekaln prinsip idop skunk areku rasa tahun baru ne mrupakan langkah terbaik untuk membaiki diri ku sdn....

2010 - 1 - pernah hampir bertindak bodoh ole sorg bernama lelaki "DAYUS"
- 2 - IdoP Ku yg Hampir TerkUbur ole sorg Lelaki
- 3 - sakiT ati yg teramat [dicurangi + dikasari + ditipu + DiPaksa]
- 4 - TerLalu BnyK Dosa ku areku menjadi Lupa pda -NYA
- 5 - di tuduh ole insan yang areku sayang yg pernah ak anggap family
- 6 - BerGadu ...
- 7 - menjadi kan areku seorang PendeNdam
- 8 - menjadi kan areku sebagai patung yg hanya menurut perintah

@ sume ne areku bsyukur kerana mempunyai hikmah nya ..kini areku telah bole berdepan dgn lebih berhati-hati dan tabah menghadapi nya dan bole terima kelemahan diri areku sdn ... syukur .syukur alhamdullilah areku telah d temukn dengan org yg salah @


2011 - areku mahu membaiki diri ku.. perolehi kerjayaan atas titik peluh ku sdn .. dapat membahagikan diri dan family ku.. di tenukan dengan org yg benar-benar menerima diri areku ini.. di sembuhkan dari penyakit ku.. d berikan rezeki yg baik ..tu la kehendak ku d tahun ini ... :D smoga ALLAH s.w.t memberinya kepada ku ... aminn



HaPPy NeW Ye@R

HeLLo 2011 WeLkem ... alhamdullilah n syukur kepada NYA kerna kita d pjg kn umur sehingga ari ne .... skunk ak da 25 tahun diberi rezeki serta d'beri peluang tuk bernafas d muka bumi yg cukup indah ini.....
Azam?? setiap thun bawu pasti sume sbok nk cari azam bwu p ade gak yg still ngan azam thn lepas coz x tercapai2x smpi skunk.. klu setakat cakap jew..tp x buat mcm mn nk capai azam tu kn... now areku x nk pasang azam ak nak niat.. niat ak nk cari keje yg bole sara idop family areku.. areku x nk bgantung pada orang len da... n niat ak membaiki diri ku serta mdekati pada ALLAH swt..insyaallah...

dan utk tahun bwu ne .. blog pown areku da tukar... maybe kat blog bwu ne la ak curahkan segala nya.. bukan pe yg lama tu biar jer la jadi buku yg tersimpn "skunk prinsip ak jgn toleh belakang lagi ..its not for me" smoga perjalanan idop areku pada tahun ne d permudahkan ole -NYA n di redahi......sekian..amin..

cayank tak??