About me

My photo
Sabah, Malaysia
assalamualikum... nothing much to say... blog ne just for my personal anything yg nunu share kat cni just my life... if my blog disturb ur self, so please go away.. i dont need ur in my life!!!

Sunday, November 27, 2011

:: I'm 25 Years OLd ::


alhamdullilah...today GENAP la umur nunu 25 tahun ngan rasmi nya http://www.emocutez.com

:::27 November 2O11 bersamaan 1 muharram 1433 hijrah:::


terima kasih nunu ucapkan dgn seikhlasnya hati kepada mendoakan kebaikan serta kburukan utk nunu....amin smoga semua nya di permudahkan.. dengan izin ALLAH s.w.t.

harapan nunu semoga nunu diberikan kesembuhan ...dberikan rezeki ...dipanjangkan jodoh ...n dipanjangkan umur......

amin...amin..

Saturday, November 5, 2011

::SyuKur aLHamdulliLah ::


terima kasih ya ALLAH.....kerana mendengar hati kecil nie..
last week dpt pggl dr HQ times BooKstore.... utk interview kat Suria sabah 2hb Nov 1pm...
selasa pg ak da gerak nek bas ... smpi ptg cari tmpt stay... pas2 rest jap ...
sok nyer ak gerak awal g sana ... ngan pki kasut hells ...mbuat kaki ak jadi lenguh :( n jumpa Ms.Doris Tan :) punyer simple jer dia ...ak lak yg lebey2 hhehee ala x kisah ar... pas2 10 minute bfore 1pm ak da masuk .... isi borang sume... n then tgu dia utk interview... in EnglisH beb... ak pown men hentam jer ...da lama da x guna bhsa tu... naseb ar ak rajin karaoke lagu2 org putih ne hehehe lgy lagu SUPER BASS ... :D n then dia kata tgu jumat atau isnin dia cal gtau klu dpt atau tak...

khamis mlm ak da btolak blk g semporna.... huhu [even pown ada HiNt berlaku dlM bas tp ak redah kn saja la... pe pun ak da mls ..n sngt malas nk cakap lg... biarlah gtu.... ] so ak layan kn aje benda tu....wlpn sakit ati yg amat++ sedey...

ak rest jap ..tIdO .Zzzzz tlampau penat ... nenek ak da magun kan dia minta tolong kemas kn uma jap koz ade tetamu nk dtg.... mata ak mmg da bengkak da... [kes pakai lens ++ nages bl'lebey2 smlm nyer] tghari tu ak tdo lg ..x larat lg penin da2... pas2 dpt call ...mgata kn AKU DITERIMA ... yessss

ak syukur sngt2 akhirnya tmakbul gak utk dpt kn keje... x kesah keje apa pun yg penting sume ok... YA ALLAH kuat kn lg semangat hamba mu nie utk mcari rezeki mu.... amin..amin...

so 10hb ni ak stat keje da... :D so ni la pmulaan bg arku... insyaALLAH sy boleh ...

:D

nyway selamat menyambut hari raya korban sume ....






Saturday, October 29, 2011

:: NoVemBer DataNg lagy ::

tggl berapa ari lg November nak muncul......
biLa da November maka aku pown ...makin...... T...U...A la
aduiii cepat jer masa berlalu..da 25 tahun areku d beri peluang idop d muka bumi ini
syukur ya ALLAH s.w.t ko berikan aku peluang ini.... terima kasih..
dlm 25 tahun ini gak la bnyk dugaan dalam idop
memang sume insan nya x lari dari ujian dr nya
sume itu utk kita merasa nikmati idop dan mengingati -NYA selalu

dulu time skola ...kawan2 slalu tnya ..
umur brapa korg nk kawen?... areku target 25 ito pown kalau jodoh ade :)
skunk da masok 25 poown x kawen ..so its mean jodoh ak x smpi lgy :D
xper2 itu plan time budak2 hingusan yg hanya suka berangan-angan

kalau org len sukaa wat azam time new year...tp ak suka wat azam time bufday ak
so azam ak kali nie.... lebey matured lgy... [wanita la jadi nya nie]
berusaha mencari rezeki lg...
x kira usia areku berapa aku nak capai target aku

1.. ada keta [kena amik lesen lu nie]
2. x pown moto la
3. kerja tetap msti ada ... x kira la dari bawah
4. rumah itu penting .....
5. da kawen..... :)

semoga segala perjalana ku d permudahkan n di berkati ole ALLAH s.w.t
amin...amin


no more kanak2 riang


Thursday, October 27, 2011

::urgent!! n please tunaikan utk saya::



luft....luft....aye nak tengok nie --->>
http://www.emocutez.com

naK tentok Ne gaK!! tp cni Semporna mana da wayang o0o0o

GSC? Cathay? TGV ? huhuhu langsung xder sedey.........

kalau ada pown mau tgk ngan sapa??????

tp tatap gak sy mau tgk kalau le time 1st tayang d Malaysia g saya mau tgk
boleee la.....

kira saya punyer wishlist for bufday la .... sapa bole tunaikan ?? permintaan saya ini...please!!!!
windu kat EDWARD n JACOB sngt!!!

<3 edward n jacob but i <3 more my VAMPIRE aLbab Hehheheh

serba sikit pasal TWILIGHT BREAKING DAWN

dlm cete kali nie dia terbahagi kepada 3 part iaitu

Perkahwinan BELLA n EDWARD

2nd lak pasal Renesmee iaitu baby c EDWARD n BELLA [half vampire ++ half manusia] mcm mn yerk ?? kena tgk gak nie ... xsabar

k last part adalah babak2 kmuncak da... so ne pown kena tgk..... arap2 dpt tgk ar... heehehe



::MISTERI PENJARA PUDU::

KISAH BENAR............

Berlaku di Penjara Pudu Kuala Lumpur di suatu ketika dulu.. Hanya boleh disebarkan pada orang2 tertentu sahaja…Sebelum Penjara Pudu ditutup dulu pernah diceritakan bahawa terdapat satu bilik dipanggil “Bilik Terakhir”. Dibilik inilah seringnya berlaku kejadian pelik sejak Penjara Pudu ditutup. Dinamakan “BILIK TERAKHIR ” adalah kerana dulu ia merupakan bilik kediaman terkahir bagi si pesalah jenayah berat sebelum menjalani hukuman gantung sampai mati pada keesokan harinya dibilik gantung.

Di BILIK TERAKHIR inilah pesalah dikatakan akan meratap, menangis, menjerit, bercakap seorang diri dan berbagai lagi perlakuan kerana menyesali kesalahan mereka yang lalu. Mereka menjadi begitu kerana dikatakan tidak kuat semangat menghadapi maut keesokan harinya yang telah diketahui mereka.

Menurut kata warden-warden yang masih ada di Penjara Pudu sewaktu proses pengosongan Penjara Pudu dijalankan, mereka sering terdengar suara-suara sayu meminta tolong, suara orang menangis dan bermacam-macam lagi dari Bilik Terakhir tesebut. Tak kurang juga ada diantara warden yang terlihat seekor kambing hitam sering masuk menembusi pintu bilik itu tanpa dibuka dan kemudian tidak pula kelihatan kambing keluar semula..

Ramai bomoh dan pawang yang dipanggil bagi memulihkan bilik tersebut mengatakan bahawa suara-suara yang sering kedengaran diwaktu malam dari Bilik Terakhir itu adalah akibat roh-roh pesalah yang mati ditali gantung tersebut tidak tenteram kerana mati mereka ditali gantung.

Nak dijadikan cerita pada suatu malam Jumaat ketika hujan renyai-renyai seorang warden telah ditugaskan mengawal kawasan yang berhampiran dengan “Bilik Terakhir” itu. Ketika sedang berkawal kira-kira lebih kurang pukul 01:00 pagi beliau terdengar seperti tapak kaki sedang berlari-lari berhampiran bilik tersebut. Ia cuba beranikan diri untuk untuk melihat apakah bendanya itu.Sedang ia mengamat-amati maka terlihatlah dalam kesamaran seekor kambing hitam sedang menuju kearah Bilik Terakhir itu lalu lesap begitu saja. Ia berasa harian bagaimana seekor kambing boleh ada dikawasan itu? Oleh kerana ingin tahu ia beranikan juga diri menghampiri Bilik Terakhir itu.

Alangkah terperanjatnya mendapati pintu bilik itu telah bertukar menjadi pintu gua. Mulalah ia berasa gementar, seram serta menggigil ketakutan namun diberanikan juga diri memasuki pintu gua yang samar-samar itu sambil meninjau- ninjau didalamnya jika terlihat akan kambing tadi. Apabila apabila sampai je kedalam gua tersebut alangkah terperanjatnya ia bila didapati banyak harta karun dalamnya…. Ia cuba mengambil harta itu tetapi tiba-tiba hilang dari pandangan lalu menjelmalah satu lembaga yang mengerikan seraya berkata,

“Heyyyyyy manusiaaa.. Jangan awak

sentuh harta itu.. Hartaaaa itu bukan

kauuu yang punyaaaa ” ” Ahmaaaaaad

Albab yang punyaaaaaa ” Ha Ha Ha Ha

Ha ” Yaaaaaaa, Ahmaaaaadd Albab yang

punyaaaaaa … “





AHHAahhahah LuFt jgn maRa saya letaK pic anda ..sayang ko sngt2 ahmad albabb


cete nie saya kopie dari :: NIZARAZU.COM
p/s : thanks bg share.....

Wednesday, October 26, 2011

:: happy anniversary my EX-BoYfreN::

taaraaa........
http://www.emocutez.com
assalamualikum w.b.t

Hye..Bisa2 kita KeTemu lgy HehHEHHE ...
entri areku kali ni ak tuju khas SpeciaL buat ex-boYfreN areku .... [sapa yg pena wat tahi kat ak tu taw la sapa diri dia] HehEHHE 27 Oct 2011

NuNu nak ucapkan selamat ulang tahun pertama dan terakhir sempena BREAK kita heehhe
[mgkn ramai yg kata skunk NUNU mgada ++ gedikx ar sebab wat entri mcm nie..ala NUNU x kisah ]
http://www.emocutez.com sebab NUNU mmg nak gitaw NUNU syukur sangat2 akhirnya NUNU xda ape2 ngan dia..n tq sngt2 kat dia sebab putuskn NUNU... seyes NUNU HAPPY!! ...NUNU da dpt kaple balik ngan orang yg paling sayang NUNU ..n hargai NUNU selama nie...tapi masi pelik ar.. kwn2 dier yg juga da jadi kawan NUNU mcm da anti kat NUNU, sampi ada yg blok2 NUNU... ala x per lgy NUNU x kisah sebab NUNU x yah berkawan ngan org HIPOKRIT macam korang .... NUNU x suke ..x suke ..http://www.emocutez.com rasa nakhttp://www.emocutez.comjer korang .... aHahhaha tapi x per ar... ALLAH s.w.t kn ade insyaALLAH dia akan tolong saya :D .....

k la xder special mende pown entri ne ... saja nak m'ingat diri bahawa pernah ada orang yg mhina saya ... perbodohkan saya... dan paling saya x le lupa pena ada org LEMPANG saya ... bukan saya nk dendam tp benda tu wat saya tak lupa yer bebs... rasa nk balas balik pown ada.... lg2 la ko buruk2 saya... xper2 ..nnt ko dapat balik pe ko bg kat ak....

aku ingat dia sebab ape yg pernah dia wat kat aku ....bukan ak ingat dia sebab aku windu dia ...
dan ak memang DENDAM ngan dia.... tapi aku taw hanya ALLAH s.w.t dapat tolong NUNU...




http://www.emocutez.com k la..... smoga segala dendam2 nie hilang dari badan areku.... aminnn....

Sunday, October 23, 2011

R.I.P :: Marco Simoncelli ::

berapa ari areku x layan FB ..seBaB areku g layan motogp [boyfren aku ade hehehe]... rasa aku yg bawa moto tu pown ade kuang!! kuang!!

k balik pada Title : R.I.P :: Marco Simoncelli ::




smue mesti memang da taw kan arine terjadi satu accident kat S.I.C. [sangat2 sedey o0o0o]

MARCO SIMONCELLI meninggal dunia pada pukul 16:56 PM @ litar dan perlumbaan terpaksa dibatalkan...dalam kedudukan no 6 beliau terjatuh dan telah dirempuh ole Colin Edwards dan Valentino Rossi pada awal pusingan ke 2 perlumbaan itu. Dan dkabarkn bahawa Edwards juga telah mengalami kecederaan pada bahu...

Marco Simoncelli merupakan pelumba yang berasal Itali, telah memulakan penglibatan nya dalam dunia pemotoran GP pada tahun 2002.

link video : Video Marco Simoncelli accident --> klik cni ...

Tuesday, October 18, 2011

apa terjadi ngan NuNu??

what happen??
emosi yg amat2 x stabil akhir2 nie...
mgkn terlalu bnyk stress...or mgkn da x larat nk hadapi...atau..... [OMG that 1 i dn;t it happen to me]


lagi2 bulan November da mhampiri.... ya ALLAH cepat nyer masa berlalu ... x lama lg ak da konfom 25 :( ...1 ape pown xder lgy..

cita2 ku mcm musnah gtu jak....

harapan tggl harapan... mudah2 tahun depan adalah tahun terbaik dalam idop areku ..... amin... ya ALLAH permudahkan la sume nya utk ak.... sembuhkan la ak.. berikan la ak rezeki mu...

what happen to me????arGhhHh

Thursday, October 13, 2011

Its so HURT....

yeaaah!! its so hurt.. I thought u undstand me... I dont ask much from u...I just only want ur LOVE  ....

wlpn sy sTREss sebesar maNa pown... u just in my mind coz i know u the only person can make me smile as usually.... but 2day u make me sad... why me??

why me?? dear.. i always waiting u .. i need u ...





NuNu berharap.....

assalamualikum....

mgkn ada yg m'luat ngan status..atau ngan blog NuNu nie... sbb kadang2 kuar kata2 kasaq ..kesat .. Ya mmg saYa sorg yg LASER!! tapi sy x perlu berpura2 its no me uke....[lantak la korg nk cakap apa... saya rasa lebih baik kamu jaga diri kamu ]

today 13th Oct 2011.... kalau tahun lepas ak ada d KAJANG dan klu di ikutkn da sethaun areku balik KAMPUNG ak nie...... dan yg paling penting da setahun aku x jadi PUNTIANAK coz pa... [i'm not GF ghost anymore :D] xder paku2 kat belakang tengkuk aku ...so ak da bebas ... lg2 genap 27hb nie.....

NuNu x MYESAL tentang masa lepas dia ..
tapi NuNu MYESAL masa terbiar bgtu saja dengan LELAKI yg x pandai nak hargai seseorang.....

so kali ini Nunu harap masa tak akan terbuang bgtu saja ..uraite my CINTA??

memang sy tegas ngan L.O.V.E yg telah mbuat ak F.O.B.I.A....

so dn't play2 with my LOVE





Wednesday, October 12, 2011

NuNu mengalami STRESS yg teruk!!!!

ya!! mmg stress...tp seblum tu.....

assalamualikum [dgn slowly nya] :(

CuBaan pa lg aku dapat kali ini... x abis2 stress ngan masalah ..bukan jer masalah aku sdn tp masalah org len... bru jer rest kan otak .. suda balik2 d'tmbh ngan PROBLEM... mmg x de guna rest areku time holiday ar2 ....

aku minta TOLONG !! TOLONG aku .... beri areku ruang....

I NEED MY SPACE PLEASE.... I NEED MY LIFE !!

Sunday, October 2, 2011

c Pungguk Rindukn BuLannya

assalamualikum .... selamat sore...

c Pungguk rindukn Bulannya... :( entry agak pelik kn

skunk jam menunjukan pukul 3.52 minit ptg ...dan Pungguk masi menunggu call @ sms dr Bulannya... selalu nya tghari gtu hanpon da bunyi .. ne lgsg xde :( buzy sngt ka  dia arine... xkan bru 1 ari da lupa kot...

ne la faktor2 hati Pungguk rasa dup..dap sana sini..jiwa rasa x tenang.... where are ur!!!!

kenapa Pungguk jer yg x sms atau call ?? bukan x nk tp mmg takot nk kacau org nie..takot dia penat..takot dia buzy... lg2 mls klu da msg ..Bulannya reply

 "nnt roger2 ar....b'urusan lu" tak ka kecewa nya Pungguk tu nnt :(

c Pungguk rasa nk mcm menagis jer ...tp skunk dlm hati jer la airmata tu kuar , sbb c Pungguk x mau family dia dok tnya sana sini....

xperla tggu smpi mlm...klu xder ...c Pungguk rasa nk off kan henpon wat smtra wktu.... mls nk tggu n kecewa...lg pown c Pungguk da x mau nk tnya .kuar ngan sapa...mkn ngan sapa... telpon sapa..jumpa org tu ker..jumpa org nie ker....
biar hati sakit jgn hubungan goncang ... klau Bulannya taw c Pungguk tu siapa kat dia... sayang kat c Pungguk... hal2 mlebihi had dia x wat.. hati sesama kena jaga...x bole sdn2 .. uke

moga2 c Pungguk tabah hadapi sume nie.... n harap2 c Bulannya pown windu kn Pungguk....

sekiann.....


Friday, September 30, 2011

Pengorbanan seorang IBU

assalamualikum....
tgh2 un9 terserempak lak ngan satu post nie.... gmbr budak terbaring ngan kek ...so sy pown baca la [sy kopie down ye] mmg sngt sedey n mbuat hati sy sayu... n nages... smoga Allahyarham adik Iqbal Fahreen gembira d syurga .....dan d tmptkn bersama org2 yg beriman ....

Mak pandang jenazah abang yang terbaring kaku. Walaupun muka sembap, perut membusung, namun mak nampak ketenangan pada wajah abang.


Mak ambil pisau. Mak potong baju-T yang tersarung pada tubuh abang, baju terkahir yang abang pakai, Mak terpaksa potong kerana kerana baju itu tidak muat untuk melalui perut abang yang 'buncit'.


Tapi, mak akan simpan baju itu. Mak tak cuci, sesekali boleh mak cium baju itu, sekadar pengubat rindu di hati. Kemudian abah kendong tubuh abang ke pangkin yang telah disediakan. Lalu abah dan mak mendikan jenazah abang. Hanya kami berdua. Mak tak mahu orang lain. Biar tangan abah dan mak yang menjiruskanair buat kali terakhir pada tubuh kecil abang.

Mak nampak anak mata abah, berkaca-kaca, setitis dua air matanya tumpah, mengalir di pipi, tapi cepat-cepat abah sapu dengan lengan sasanya.

"Bang, jangan menangis. Kita selesaikan hingga ke titisan terkahir," begitulah kata mak pada abah.

Setelah abang dimandikan, mak bantu abah kapankan jenazah abang. Pun hanya kami berdua juga. biar tangan kami saja yang memakai dan membalutkan kain terakhir pada tubuh abang.

"Kakak, jangan menangis. tak baik buat abang macam tu!"

tiada sudah kawan sy.......

aiyo0o0o............... bule...bule ..sy abiskn...... :(
beratnyer..... berat sngt2 smpi rasa x mampu jak , huhuh tp pa bule wat...
sume in he hands ...sy just bOle support DoaKan jer ... dan sy harap nie la pmuLaan nya ya...
huhuh slalu kalau sy g mn2 he beside me... waahhh napa la ak feeling lentok abis nie... padahal dekat jak pown KK tu..anytime jak bule g sana... tp ... bnyk benda yg mrisaukn otak n hati areku...
suhhhh..nyaahh!! ko "negative thinking" dr otak areku...


nyway takecare cinta...
klu rasa2 ada jumpa jodoh bru gtu sy ya.... :(

"sapala kwn sy t bjln g bundle ...
 p mkn tmpt my 2nd atok"

huhuhu xda siapa da :( jawapan nyer sy dok uma jak la.... lg senang kn x la "NuNu" jadi bini-bini ku ganster cari pminat2 "YuNa"


p/s : KaLau anda ingat saYa...anda tahu siapa sy utk anda..n d hati anda <3

NUNULUFTALBABSOMUCHXX!!!

Tuesday, September 27, 2011

NuNu windU kawan2 KoleJ dia

waaahhhh!!!! tetiba ..mood merindu kawan2 kolej mcs areku lagi budak2 group 7 & 8 ....guys Jana windu korang sangat!!! ....  da lm yerk tak jumpa korg... sedeY
anyway Jana happy sangat2 ...kawan2 da ade yg berjaya ..congrat..jana la yg stiLl duk UmaH ...Jana Boring sngt2 ...huhuhu bila la rezeki dtg bgolek ahhaha mcm nk nk dtg usaha x wat lg nie.....Ekin da ade baby.... kak muni....ecah...aida...aina pown da tunang....a'a pas nie sapa punyer turn la pulak yer.....

korang jgn lupa roger2 jana la yer ...walaupun jau d mata ..ahahhaha

k la kawan2 sume ...miss u guysss!!! muahhhxx



Hari ni NuNu sangat sedey

huhuhu...assalamualikum....tok!! tok!!

mesti tertnya2 kn napa nunu sedey arine ....hurmmm dr pg smpi ptg ..mood nk nages kuat2 klu le smbil hentak2 kaki... tapi sebab nk nages tataw ape.....isk nie yg wat areku tension gak nie....
mgkn sebab part2 tk lama g bjauhan kot..... adui!!! ya ALLAH tabahkn la hambamu yg kedil nie.... bnyk nyer dugaan ku... smoga idop areku d pemudahkan lepas nie... amin...

mood: sngt merindui my mr.albert right now!!! huh lupa nk pesan kdrt kat adik ...[seyes mlss nk g pekan mggu nie kang tercari la budak2 kurg ajar tu kang aku tumbuk2 gak budak tu]

Monday, September 26, 2011

FaceBooK berTuKar


faceBooK Nurul Jannah M R berwajah baru :D ... n saya amat suka kn nyer...  nie nama nyer Facebook Timeline...stat kita develope kita nyer Fb sume ade kat dlm ...x yah nk click older post la...yg mlembam kn tu.. kira nie SUMMARY FACEBOOk ....n friendly user... senang nk guna xder la memeningkn mcm dorg ckp kn tu.... benda bru kena kena stdy ...tu bru nama nyer " MenCuba benda yg baru "....

i Like part :

timeline blah kaNan tu.... [tapi sy x jumpa bila sy stat wat FB nie ahahaha ]
CoveR image...yg ade pic sy besaR2 tu ...besh mcm blog

taPi sometime sy x fhm bila sy nk wat tuk accnt satu lg atau tuk adik saya...dia kena saHkn guna Hp atau Crdt card...

k la pa2 pun nak share ngan korg....n smoga berjaya [kena follow instruction dier bwu jadi] nie dier nyer link http://techcrunch.com/2011/09/22/how-to-enable-facebook-timeline/

Saturday, September 24, 2011

Kalau saYa matiey dulu.......

assalamualikum...... mesti sume terkejut kn ngan title d atas...

Kalau saya matiey lu ....
* sapa yg akan ganti saya sayang awak??
* sapa yg akan jaga awak?
* sapa yg akan sama2 awak?

tetiba otak saya kuar benda2 nie sume... tp btol gak kn sapa ya?? seBlum pergI le la kita tgk sapa org yg ganti kita tu... [mksdnya dlm ati kekasih kita tu da set sapa ganti bila kita xada tp utk "kekasih yg ada skandal2 jer" ayat2 nie] sBab klu yg setia pada satu tentu susa nak cari penganti kan.... jgn mara sapa yg terasa yer.... huhuhu

areku pon skunk dok tpikir ...klu la areku g dulu...sapa la ganti areku.. huhuhu tetiba rasa nak nages sedey2

namun sume nie kententuan dr ALLAH SWT

Jodoh... ajal maut ...rezeki ... ALLAH SWT yg tentukn.. usaHa dari kita sdn ..

Wednesday, September 21, 2011

HaPPY BufdaY My CiNTa

:: HappY bufday to YeW.. HappY BufdaY Too Yew...HaPPy BufdaY to Yew.... haPPy BufdaY To Yew::

I wisH may ALLAH s.w.t bless YeW n smoga sok adalah hari permulaan yg lebey baik dr smLm ... i luFtyew so mucHh .. !!!

yeaahh today 22 September 2011 bufdaY my CiNta ..he already 26th da ... da tua da ..hehehe sabar jak la ar.. present already ..heheh da terbagi awal2 HeHehEH sowi its too simple...n i just hOpe u haPpY wif Your LiFe n Me...


Sunday, August 28, 2011

:: BiLa ia hilang tetiba ::


assalamaulaikum...... salam ramadhan...insyaallah sok last da kita nak pose :)

Yeaahh!! raYa da dtg....k la mlm2 mcm nie mmg keje areku on9 je memanjang isi masa kosong..tetiba areku terbaca dan tgk ulangan berita ntv7 kat utube title dier " Contribution for RARA ZIKRY " dan tetiba ak sebak... mmg sedey sangat2 she nice girl...chantik...chomel n masih muda lg .. tapi nie sume kuasa ALLAH S.W.T kita x bole halang....bila dia nak tarik semula itu merupakan salah satu ujian dr DIA utk kita yg DIA sayang......



sapa sangka gadis lincah ... manis org nya Zarith Nadhira Binti Mohamad Zikri (Rara Zikry) telah jatuh ngan tiba-tiba dan koma akibat mengalamai kcederaan otak yg serius.... dia di masukan ke ICU Medical Center Shah Alam...alhamdullilah rara telah sedar...tapi x dapat bkomunikasi kesan dr kecederaan yg dia alami... perbelanjaan utk kos perubataan rara telah menjangkau RM 80,000.00 dan ini tidak termasuk dengan trement2 yg dia perlu jalani ....sungguh besar dugaan nya.....

bagi yang ingin membantu ...boleh la menghulurkan bantuan ikhlas kepada

Maybank Account Details Account Holder Name: Zarina Binti Amir Account Number: 112183147486 SWIFT CODE MBBEMYKL Please contact Zarina Amir (Nadhira’s mother) @ 012-3603509 or email zarinazikry@gmail.com for further infos. Much love, Mediha Omar (Nadhira's cousin)

p/s : dengan ini mari la kita sama mendoakan agar RARA cepat sembuh...dan tabah menghadapi sume ini... n ini juga merupakn iktibar pd diri saya... yg hanya d'ujian dengan ujian kecil sahaja

Saturday, August 20, 2011

:: GaMe TelePone ::

HehEHeh baru2 ne areku suka wat game berkait rapat ngan teLepone ala saja2 boring kn so kali ne areku nk tanya pasal ......

siLa refer kat Blah KanaN ne yg BawaH pic LeLaki tgh PeaCe2 tu [ah!!...ah!! jgn tengok lelama nnt dia jatuh cinta kat kamo!!! ] ----> Korang BoLe VoTe mn korg SuKa... x kisah ar..jujur x jujur [just want 2 PlaY] tp kalau jujur lg besh ... le wat article korg nyer voTe tu

HehEHheHE

:D cau CiN Cau susu


:: MaLam~MaLam LAILATULQADAR ::

assalamualikum.....

alhamdullilah sampai gak kita ramadhan ke 20...syukur..syukur ya ALLAH...
so maksud nyer ade 10 ari lagi nak raya ....yeh!! yeh!!! hari raya... x sabar nk kumpul ramai2 lagi tahun lepas areku menumpang negeri orang nak beraya ...sedey sesangat... kali ne areku beraya ngan org-org tersayang .... muahxxx!!!!!

so kalau da 20 ramadhan bermakna bermula la malam-malam lailatulqadar iaitu 10 mlm terakhir ramadhan........ yg sume org mukmin nantikan, bila time2 pose ne ...

:::KopIe -PasTe- EdiT :::

10 akhir Ramadhan adalah merupakan di antara malam-malam yang penuh dengan keberkatan dan kelebihan yang tertentu. Malam-malam ini adalah merupakan malam yang ditunggu-tunggu oleh seluruh orang mukmin. Bulan Ramadhan, Al Quran dan malam Lailatulqadar mempunyai hubungan yang rapat antara satu sama lain sebagaimana yang diterangkan di dalam kitab Allah dan hadis Rasulullah s.a.w. di antaranya firman Allah s.w.t.

::Kelebihan Menghayati Malam Lailatulqadar::

Kerana mulianya Lailatulqadar, Rasulullah s.a.w. menganjurkan supaya umatnya bersedia menyambut dan menghayati malam yang berkat itu dengan pelbagai jenis amalan dan ibadah yang diterangkan di antaranya hadis yang diriwayatkan daripada Abu Hurairah r.a.

Maksudnya: "Barangsiapa menghayati malam Lailatulqadar dengan mengerjakan sembahyang dan berbagai jenis ibadat yang lain sedang ia beriman dan mengharapkan rahmat Allah taala nescaya ia diampunkan dosanya yang terdahulu.

Rasulullah s.a.w. sendiri menjadi contoh yang baik yang menghayati malam lailatulqadar terutama 10 malam yang akhir daripada bulan Ramadhan dengan beriktikaf di Masjid mengerjakan pelbagai amal ibadah untuk menyambut malam Lailatulqadar yang mulia.

Ini diterangkan di dalam satu hadis diriwayatkan daripada Aishah r.a. Katanya:

Maksudnya: "Biasanya Rasulullah s.a.w. berusaha dengan bersungguh-sungguh memperbanyakan amal ibadah pada 10 malam yang akhir daripada bulan Ramadhan berbanding dengan masa yang lain."

Dalam hadis yang lain Aishah juga meriwayatkan bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda bersedialah dengan bersungguh-sungguh untuk menemui malam Lailatulqadar pada malam-malam yang ganjil dalam 10 malam yang akhir daripada bulan Ramadhan.

Malam-malam yang ganjil yang tersebut ialah malam 21, 23, 25, 27 & 29 dari bulan Ramadhan. Dalam pada itu terdapat juga beberapa hadis yang menyatakan bahawa malam Lailatulqadar itu pernah ditemui dalam zaman Rasulullah s.a.w. pada malam 21 Ramadhan. Pernah juga ditemui pada malam 23 Ramadhan. Terdapat juga hadis yang mengatakan bahawa baginda Rasulullah s.a.w. menjawab pertanyaan seorang sahabat yang bertanya mengenai masa Lailatulqadar supaya ianya bersedia dan menghayatinya. Baginda menjelaskan malam Lailatulqadar itu adalah malam 27 Ramadhan. Dari keterangan-keterangan di atas dapatlah kita membuat kesimpulan bahawa malam Lailatulqadar itu berpindah dari satu tahun ke satu tahun yang lain di dalam lingkungan 10 malam yang akhir dari bulan Ramadhan. Yang pastinya bahawa masa berlakunya malam Lailatulqadar itu tetap dirahsiakan oleh Allah s.w.t. supaya setiap umat Islam menghayati 10 malam yang akhir daripada Ramadhan dengan amal ibadat. Kerana dengan cara itulah sahaja mudah-mudahan akan dapat menemuinya dan dapat pula rahmat yang diharapkan yang akan menjadikan seseorang itu hidup bahagia di dunia mahupun di akhirat.

dan malam-malam lailatulqadar ne pown ada doa khusus nyer taw yang mana ia diterangkan di dalam hadis Aishah r.a iaitu.....

Maksudnya: "Saya pernah bertanya kepada Rasulullah s.a.w. bagimana kiranya saya mengetahui malam Lailatulqadar dengan tepat. Apa yang saya akan doakan pada saat itu. Baginda menjawab berdoalah dengan doa yang berikut"

Maksudnya: "Ya Allah ya Tuhanku sesungguhnya engkau sentiasa memaafkan salah silaf hamba lagi suka memaafkan oleh itu maafkanlah salah silafku. Terdapat juga beberapa doa yang disar ankan oleh para alim ulamak kita melakukannya seperti membaca doa

::Tanda Malam Lailatulqadar::

Para alim ulamak r.h. menyebutkan beberapa tanda atau alamat berhubung dengan malam Lailatulqadar:

- Ada yang berkata orang yang menemui malam Lailatulqadar ia melihat nur yang terang benderang di segenap tempat hingga di segala cerok yang gelap gelita.
- Ada pula yang berkata ia mendengar ucapan salam dan kata-kata yang lain dari Malaikat.
- Ada juga yang berkata ia melihat segala benda termasuk pohon-pohon kayu rebah sujud.
- Ada pula yang berkata doa permohonannya makbul.

Imam Tabari r.h. memilih kaul yang menegaskan bahawa semuanya itu tidak lazim dan tidak semestinya ia dapat melihatnya kerana tidak disyaratkan melihat sesuatu atau mendengarnya untuk menemui malam Lailatulqadar.



p/s :: semoga amalan kita diberkati oleh ALLAH s.w.t.... amin

Wednesday, August 17, 2011

:: LawaK yg saYa KoPie ::

assalamualikum.... slmt bpose ke 17 :D

ari ne mood saya agak x stabil bule kata "Mood Berubah-ubah" plus2 lg den ne demam yg suam2 , badan sengal-sengal.... lagi d sebatikan ngan perangai yg HamPeH "org2 umah" kira nya areku HoWt la huhhu.... so untuk x tmbh panas lagi .... areku mcari ar cara nk sejuk kn ati areku ne..... dan areku terjumpa dr GenGBlogger pasal::

Harga rokok : RM10 (sekotak) x sehari
Jumlah tahunan : RM 3650
Tempoh Merokok : RM 3650 x 5 tahun = RM 18250

Maka...Orang-orang yang merokok WAJIB MENUNAIKAN HAJI kerana lebihan harta mereka yang selama ini disia-siakan dan dibakar..

dan satu g kata .... "kekanda Puteh TheGiel"

blanje awek : 100(sminggu,MINIMUM)
jumlah tahunan : RM5200
tempoh tarikh luput awek RM 5200 x 5 tahun = RM26000

maka tinggalkan lah awek anda...dalam masa 5 tahun anda boleh menunaikan haji DUA KALI......

so ..agak2 korang mn satu yg korang setuju HahHhHAa ...anyway selamat berbuka pose

Sunday, August 14, 2011

:: FOrmat My meMory ::

assalamualikum...... ari ne da 14ari PosE da.... alhamdullilah :)

waaaa entry kali ne --> :: FOrmat My meMory :: aLa..aLa format KoMputer ..LaPPy... HehehHeh

nunu rasa nak tak nak jer wat entry yg berkaitan ngan oraNg BerNaMa "AR" xder feel lgsg tapi oLe KeraNa NaMa areku FeMes di KalanGan2 org2 dia ... ngan HaTi yg xder feel ne la areku try wat gaK.... coZ namau BLoG tersayaNg areku ne ada kaitan pown soo better x yah masukkn nama dia kn just pggl c "TuT" [ waaah i like that name for him ahahha]

uTk pengetahuan suMe stat jer c "TuT ckp --> KiTa waT HaLuan MasinG2 on 27th Oct 2010 maLam tu gaK areku DELETE SUME PASAL c "TuT !! dgn LaFaz


areku wat sume tu.... n that day i hv my beshfren [now my CINTA] d Sisi saYa n air mata areku yg kuar mlm tu gak adalah air mata HAPPY ...yes i'm happy !! mmg x terucap dan ALLAH s.w.t da plan kn ...niat areku nk balik kg ari2 sume ada HIKMAH ... thanks ALLAH ... memang kalau sblum ne areku seperti "BODOH" ikut pa jak c "TuT itu cakap kn...smpi areku pown x taw napa kalau kat sana areku x le LEpasKan diri sedaNgkan mmg hati areku da TAWAR since c "TUT" KisseD That GirL [ sori x sensor tp klu da curang tu mgaku jer la kn ne tak lempang n salahkn org len dgn ksilapan diri sdn ] huhu tp sume ne mgKn seBaB areku nk di beri pengalaman yg MENARIK pasal LuVing ne olE ALLAH s.w.t. areku mmg bersyukur ... dan skunk areku mmg happy sangat... so PuLsToP........ about c "TUT"

p/s--> utk org next lps areku ... i wish moga2 korg bahagia n happy slalu .. n d pjgkn jodoh ..amin... so jgn wisau yer ... AREKU x nk ngan ORANG yg areku kenal mcm mn cara nyer b4 kawen...sbb da kawen nnt lagi SEKSA BADAN n HATI AREKU ..hHeHeHE .. n i also "MENYESAL menjadi orang BODOH selama 4 tahun for C "TUT" .....

aNd I LUV my CINTA ...



Thursday, August 11, 2011

:: c LoVers KasUt::



assalamualikum................. kali ne nak cete pasal al-kisah areku sorg ShOe LoVers a.K.a PeNGILA KASUT :)


arrgHH!! nak GiLer jer tgk kasut2 kat fb ...lagi2 kat raya ne KonFoM Berlambak , wat mata areku jadi RABAK jer ...

@_@ lagi2 BiLa ter"singgaH kat BeautiFuL Shoe,BeautifuL Places

nak!!! Nak!! sume nyer .... tapi ne BuKan PasaL sume its about MoNEy!! MoNeY!!! [kuar da lagu price tag] ahahaha.. mmg areku PEGILA KASUT!! kalau nk kira kasut areku .. da berbnyk kot hehehhe termasuk ar nunu tinggal kn tanah semnjung sana... nunu jenis yg x kira harga dier murah ..aslkn jgn mahal.... klu murah x fikir pjg ... fikir sekali jer ...kasut tu comel ++ SeLesa.. taHan konfom angkat terus g kaunter hehehhehe .... harga paling MaHal nunu beli pown RM 80.00 kot masa tuk dinner last stdy kat MCS COLLeGe thun lepas 2010 ... beLi kat Vincci jer tu pown tpksa "tapuK-tapuk" dr mamat sewel yer la sume x bg areku beli ...time tu pki duit aku gak... naseb ar time tu ade adik areku zai :D ttipu gak c mamat tu.... :D tp paling bnyk kasut flat, seBab kalau areku g KL je @ pasar seni atau Kl sentral konFom tgn atau beg areku ade kasut bwu ehheh ala murah2 jer dlm 10 inggit - 20 inggit ..sebab chuMel tu yg areku angkut tu.... NoW areku le share HoBBy areku wif my luVLy one ...coz dia pown minat kasut hehehHe .. actvt kami slalu adalah cuci mata kat bundle kasut HehHe mcm2 kasut le jumpa ...wlpn sume tu 2nd hand ...tp sume nyer ok lg ...bole pakai HeHeHHE ... dan nunu da ade 3 pasang kasut skunk hasil dr cuci mata ahahha ... naseb jer la ..saiz kaki comel areku ne susa nk cari ..... kalau tak konfom...mana areku LIKE tu ...da ade kat uma HehHehEh ...

copy& paste from Beautiful shoe, beautiful places ::If you wear beautiful shoes, they'll take you to beautiful places ::

Wednesday, August 10, 2011

:: it's all about him!! ::

AssaLamaulikum.... tok!! tok!!

yeaahh!! dgn CONFIDENT!! nyer saya wat entry about my :: CINTA ::

Blogger Graphics
Ole seBab bape ari ne asik kuar issue TRUST / CONFIDENT ... so mari kita SetLe kn cara BaeK!! macam caya ckp sy bukan x TRUST but i'm not confident wif my self ...coz i know caya x perfect bnyk jer benda yg PeLik pasal areku..... :(
http://www.emocutez.com lagi-lagi dgn ganguan "MAKHLUK PPUAN Tu" x abis2 lol ... kalau la caya ne KILLER mmg da lama tanah tu terima dier .. tapi caya x jahat sngt mcm tu ..sometime caya biarkn jer...yela JODOH sume kita x taw..tp kita kena USAHA kn!!! :D n mmg caya terharu coz he make me d'real one "thanks cinta " caya appreciate sngt!! Luftyew more hehhhee .... caya da kenal dia... slama 9 TaHun o0o0o0 dr skula smpi la skunk.. He my Beshfren ..my x-boyfren for 4 years .. n he my cinta now!!! yahoo!!

k la nnt continue lg ..tetiba lost of idea :D [time2 pose ne x le bnyk pikir kang lapaq ]

:: PoTong atau Tak??? ::

assalamualikum....slmt bpose ...sedar x sedar da 10 ari kita pose kn.... x lm lg nk raya da :D

kalau da raya ..sume nk meriahkn!! termasukla nk meriahkn diri...sume nk baru dr baju ..kasut.. hp... beg dan rambut.... heheheh bape ari ne tpikir nk wat hairstyle lak...wlpn caye pki tudung tp nk juga wat hairstyle ...tudung tu x m'halang kn :D biar bergaya kat uma jgn mgedikxx kat luar ..., heheheh

tgh penin n tetarik n 3 style ne ... tp x konfom g nk wat cm mn..klu nk g salon pown kena g mlm ...hehehe x ramai org ..... so rasa2 mn yg sesuai yekk..hurmmmm ....



:: yg ne kalau mood x nak potong :: hehehhe kalau pjg td mmg nk wat messy jer tp rmbt x pjg lg la ....


:: yg ne kalau mood putung!! putung!!! ::


heheh :D caya da pena wat yg 2nd pic ne [kanan nyer pic] thn lepas ... tp x jadi sngt :(


p/s : onLy @ home heheeh

Sunday, August 7, 2011

::al- KisaH BuKan seoraNg CheF::

assalamualikum....

da ari ke-7 kita pose bermakna ade 3 minggu lagi nak raya ...tp sedey tahun lepas raya sebagai peKeja ade la juga duit pocket tuk shopink ...kali ne raya sebagai penganggur jer sedey ..sedey!!! lagi2 dapat result interview yg "DuKaCiTA" huhuhu lagi la btambah sedey.... so sy nekad nak jual2 kueh time pose ...

pose pertama da mjual kat gerai kat tapak sendiri sbb klu kat bazar x memohon lgi so x sempat ..mn nk g kesihatan ..nk jg adam kat uma.... :( alhamdullilah pose pertama bole la untung dlm 20 inggit sbb jual kueh x bnyk ade 3 jenis jer.... n then pose ke 4 sy ::cuti:: mjual coz pagi2 sblm sahur kaki da cramps n effect dier until now ..tp ku gagah kn jua ...pksa sok nyer bjual....bila smlm pose ke6 ..ujan lebat turun!! lgi x mjual .... pas2 nenek pown da x bg mjual coz dia penat da...sian nenek areku tolog watr kueh sikit.... so areku decide x mjual la... kang ak wat sdn sume x jadi da la pagi jg adam ...tghari kang tkejer2 nk g gerai...da la xder sama nk tolong angkt kn....ptg lak bbuka kat gerai....pas2 smpi uma dlm kul 8 mlm da..... lagi2 nak prepare tuk jual sok nyer ..... lgipown nenek sian kat areku penat sngt dia kata nnt areku jadi sakit da la badan areku da makin keding!!! :((

so nk d jadikn cete areku xcited sngt nak masak ::apam polko dot:: amik resipi kat ::FROM BAKERY 2 EMBROIDERY:: sowi yer kak tak minta izin lu amik resipi hehhe wat..wat... hasil nyer mcm gmbr kat bwh ne ...mmg barang2 sume pipe filling sume x der tpksa pki manual....tp rasa HoRaYYY!! nyum2 sedap wlpn x chantek sngt hehhehe ...sbb letak coklat masak...raya nnt nat wat la :D


huhuhu kurg bekas kena wat slow




tarah!!!! ne la hasil nyer smpi tgn sume kena air panas.... adam la kacau... alhamdulliah ptg tu dpt gak untung sikit :DD

Thursday, August 4, 2011

:: BuKan RezeKi saYa::



akhirnya result yg d'tunggu2 pown da muncul..... tapi :( sedey sikit sbb x dpt, xper la inysaALLAH nnt ade la rezeki tu d mana-mana kn :D harus semangat !!!!! tapi govmnt susa la nk dapat kcuali ade org dalam huhuhu ...x suka la lalu2 org tgh ne ... uke!! uke nxt time kena try lg ne !!!!


next plan -- mcari kereja!! ++ merantau tmpt org YeaHH!!!

Sunday, July 31, 2011

p0sE datang lagi !!!!!

syukur alhamdullilah kepada ilahi... masi memanjangkan umur saya .. dgn diberi kesempatan menikmati pose lagi kali ne :D kali saya pose d Kampong Saya sdN SEMporNa ...da 4 thn pose kat Negeri org Kali ne kembali Ke Kampong !! yeaHHH!! :D

haRAp2 la kali ne pose saya sume nyer berjalan lancar n diberkati ole ALLAH s.w.t ...amin..klu tahun lepas awal pose da spoiled SeBab Suspek H1N1 ...kali ne FLU n FEVER not allowed into my body uke hehehe kena kuat kn antibodi ne supaya setan2 pown x masuk dlm badan hehehehe ... kali ne pown saya harap pose saya di tmbh ngan Bahagia2 ... kalau thn lepas.. manyak gadu ..kali ne nak HappY jer .... lagi2 saya mecari rezeki ngan JuaL kueH ... sonok!! nyer mari2 beli la kat saya ...KUeH ...KueHH!!!! ..

p/s: walaupown Mlm pose saYa 1st ade mood yg berubaH2 tp keNa kuat...suhhhh!!! nyah ko dari oTaK areku :D nak HappY namo sedeY

SaLam RaMadHan sume KenKawaN ....

Wednesday, July 20, 2011

BiLa da JoDoH

"Sebaik-baik isteri adalah yang jika kamu memandangnya membuatkan hatimu senang, jika kamu perintahkannya dia mentaatiku, dan jika kamu tinggalkannya maka dia akan menjaga untukmu harta dan dirinya."
(Hadis riwayat Ibn Jabir)


"Dan di antara tanda-tanda Yang membuktikan kekuasaannya dan rahmatNya, Bahawa ia menciptakan untuk kamu (Wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikannya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya Yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang Yang berfikir."
(Surah Ar-Ruum: 21)

Monday, July 18, 2011

SATU PERUBAHAN!!!

assalamualikum & salam ! Malaysia ... :D

waaahh entry kali ne mcm menarik jer kan [mmg menarik sngt pown..nk taw?? --> baca seterusnya]

" SATU PERUBAHAN" apa yg telah berubah ?? dan siapa yang berubah?? alang2 meyeluk perkasam..biar sampai ke pangkal lengan :D sesuai dengan seruaan PM kita tentang TRANSFORMASI KERAJAAN ..."SATU PERUBAHAN"yang mantap dan terbaik telah dilakukan oleh MyNewsHub



tok!! tok!! aik x kan layan FB jer kot... ape kata kita layan MyNewsHub jap.... bnyk info yg le kita dapat kt sini .... joooom layan [click sini ] :D

ahhh!! kan da kata bnyk info ... x yah da pergi jauh-jauh kat MyNewsHub sume nyer ade ..tu yg saya kata "SATU PERUBAHAN" satu portal berita online terbaik di MALAYSIA. MyNewsHub bukan sahaja menghimpunkn pelbagai berita di Malaysia, tapi juga dari luar negara.

senang nak cerita la kat MyNewsHub ade info, seperti :

KUALA LUMPUR – Liverpool beat Malaysia 6-3 in an international friendly match at the National Stadium in Bukit Jalil, here tonight.

Full time : Malaysia 3 Liverpool 6




KUALA LUMPUR – Deputy Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin urged police to speed up investigations and reveal recordings of the illegal Bersih 2.0 street rally to the rakyat.

[da..da nak lagi? baca kat MyNewsHub]



dan banyak lagi HIBURAN pown ada [Siti Nurhaliza nk continue study punya cerita pun ada lol!! ] senang cerita check jer kat MyNewsHub lagi besh ada 2 versi Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris.


upppss!! nnt lu!! x abis nk cerita lg ne... [pssst!!] nk bgtau satu rahsia ne kat MyNewsHub bukan sahaja le dapat info tapi dia bg hadiah BESAR PUNYER :D ... betul!! tapi kena join contest macam --> Online Treasure Hunt [dah musim ke-3 da] MyNewsHub bagi :
  • 1 x Macbook Pro
  • 2 x Nikon D3100
  • 30 x voucher Petronas RM 100
Best tak?? so apa lagi mari kita sokong MyNewsHub


advertorial MyNewsHub

p/s : jooom sambung baca berita g... :D

Saturday, July 16, 2011

maLam nisfu sya'ban

Erti Doa Nisfu Syaaban:

Ya Allah …Yang Maha Pengurnia…tanpa dikuniai
Wahai Yang Empunya segala kebesaran dan kemuliaan
Wahai Yang Empunya segalah kemurahan dan pemberian
Tiada Tuhan melainkan Engkau

Engkaulah Pelindung bagi sekalian pelarian
Engkaulah jua Penaung bagi yang mencari pelindungan
Engkaulah Penenteram bagi mereka yang berada di dalam ketakutan

Ya Allah kiranya aku ini tersurat pada sisi Mu
Sebagai penjahat lagi terkutuk
Sebagai terhindar dari yang jauh lagi sempit tanpa rezki dariMu

Dengan segala kebajikan yang ada pada Mu
Ya Allah Hapuskanlah dari suratanMu itu Kejahatan yang tersurat tadi
Juga kutukan yang jauh dari kebahagiaan
Termasuk penghindaranku dari sisiMu dan kesempitan hidupku

Ya Allah tetapkanlah dalam suratan Mu
Sebagai orang yang berbahagia ....sentiasa beroleh rezeki
Menerima aneka kurnia dan kebajikan

Sebenarnya Engkau Ya Tuhan telah bertitah
Titahmu adalah Hak dan Benar
Tersurat dalam kitabMu yang diturunkan
Menerusi lisan Nabi Mu yang terutus
Yang bermaksud
Allah sesukaNya Menghapus dan Menentukan Sesuatu
DisisNya sahaja terdapat IBU KITAB suratan takdir

Tuhanku dengan penyerlahan Zat Mu Yang Maha Agung
Pada malam pertengahan bulan Syaaban yang Mulia Ini
Di mana berlakunya pembahagian dan penentuan dalam setiap perkara

Hindarkanlah dariku segala petaka
Yang aku ketahuinya ataupun tidak
Bahkan apa jua yang Engkau lebih mengetahuinya dariku
Kerana Engkau jua Yang Mengetahui tentang segala-galanya

Aku mohon Rahmat Mu Duhai Tuhan Yang Maha Pengasih
Dari sekalian Yang Mengasihani
Kiranya Engkau sampaikan selawat dan salam
Pada Penghulu kami Nabi Muhammad shallalahu ’alaihi wasallam
Serta kepada para keluarga dan sekalian sahabatnya

amin....

dengan ini ikhlas nya saya memohon maaf kepada semua yg ada di dunia ini x kira la d mana ..atas ksilapan dan kesalahan serta kerterlajuran kata ... smoga lembaran baru amalan kita dipenuhi dengan amalan-amalan yg diredahi serta dirahmati oleh ALLAH SWT ... amin ..dan smoga saya mejadi sorang insan yg sentiasa dekat dengan ALLAH SWT..amin


cayank tak??